Otonom Otobüs Platformu için Tercih; Otokar e-Centro

Otonom Otobüs Platformu için Tercih; Otokar e-Centro

Haritasız otonom sürüş teknolojileri konusunda uzman olan Imagry şirketi, İsrail’de devreye alınacak yeni otonom araç projesi için Otokar’ın elektrikli otobüsü e-Centro’yu tercih etti.

Türkiye’nin ilklerine imza atmış öncü otomotiv markası Otokar, otonom (sürücüsüz) araçlar alanında uluslararası projelerde yer alıyor. Toplu ulaşımda gelecek beklentileri doğrultusunda geliştirilen ve satışa sunulduğu günden itibaren hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük beğeni toplayan 6.6 metre uzunluğundaki elektrikli otobüsü e-CENTRO, şimdi de İsrail toplu taşımacılığında kullanılacak. Haritasız otonom sürüş teknolojisinin geliştiricisi olan Imagry şirketi, yakın zamanda İsrail'deki iki ayrı pilot programda devreye alınacak yapay zeka çözümü için araç platformu olarak e-Centro’yu tercih etti.

İlk otonom e-Centro bu ay İsrail'in en büyük tıp merkezinde hizmete başlayacak, ikincisi ise birkaç ay içinde Nahariya şehir içi taşımacılıkta hizmete alınacak. Her iki araç da İsrail’in önde gelen toplu taşıma firması Nateev Express tarafından kullanılacak. Bu iki pilot program sayesinde şehir halkı ilk defa otonom sürüşü bireysel olarak deneyimleme imkanı bulacaklar.

Otokar’ın 2022 yılında pazara sunduğu, modern görüntüsü ve elektrikli olmasıyla dikkat çeken e-Centro aracı, bu projede yüksek menzili ve benzersiz verimliliğiyle ön plana çıktı. Aracın geniş ve ferah iç hacmi; sabit, katlanır koltuklar ve tekerlekli sandalye alanı ile sınıfının en yüksek yolcu kapasitesine sahip olması tercih sebebi oldu. İsrail dahil 60’a yakın ülkede araçları kullanılan Otokar, bu proje ile otobüs alanındaki yetkinliğini bir kez daha vurguladı.

Imagry’nin geliştirdiği yazılım sayesinde mevcut sürüş koşullarına bağlı olarak karmaşık sürüş kararlarını anında vermek için gerçek zamanlı bir video akışını yakalayan ve tanıyan bir ağ ile en son teknolojiyi birleştiriyor. Bu sayede, haritasız bir çözüm sunuyor, yani sürüş önceden öğrenilmiş coğrafi alanlarla sınırlı kalmıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.