ÖTV'siz yakıt kullanımına kontrol

ÖTV'siz yakıt kullanımına kontrol

Gemilere takılacak cihaz ile alınan yakıt miktarı tespit edilecek Maliye Bakanlığının usulsüz yakıt kullanımlarını önlemek amacıyla deniz araçlarına...

Gemilere takılacak cihaz ile alınan yakıt miktarı tespit edilecek

Maliye Bakanlığının usulsüz yakıt kullanımlarını önlemek amacıyla deniz araçlarına GPS takılarak, ne kadar yol yaptıklarının ve ne kadar yakıt tükettiklerinin tespit edilmesi teklifi üzerine çalışmalara başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ÖTV'siz Yakıt Bilgi Sistemi Tekne Takip Modülü projesi kapsamında 2014 yılı itibariyle ÖTV'siz Yakıt Alım Defteri (YAD) düzenleten gemilere, söz konusu modüle entegre bilgi aktarımı yapabilen elektronik takip cihazı taktırılmasını zorunlu hale getirdi.

TEKNE TAKİP MODÜLÜ NEDİR?

Tekne Takip Modülünde GPS ve GSM tabanlı bir elektronik takip cihazı mevcut olup, cihazdan alınan veriler, ÖTVBS ile entegre yazılımla ve Ankara'daki kontrol merkezinde işlenerek değerlendirilecek. Söz konusu cihazlar ve iletişim hatları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının mülkiyetinde olacak. ÖTV'siz yakıt kullanma talebi olan gemiye ücretsiz monte edilecek.

Sistem sayesinde teknelerin yaptıkları yol ve makinelerinin çalışma süreleri değerlendirilerek, gemilerin ÖTV'siz yakıt kullanım miktarı tespit edilebilecek. Böylece ÖTV'siz yakıt uygulamasının suistimal edilmesi yoluyla sağlanan haksız kazançların ve usulsüzlüklerin önüne geçilecek. Ayrıca konum bilgileri sayesinde olağanüstü durumlarla sistemde takip edilen ve kontrol edilmek istenen gemilere kısa sürede ulaşılabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.