Pandemi belirsizlikleri ve hazır ofisler, şirketleri depolara yöneltti

Pandemi belirsizlikleri ve hazır ofisler, şirketleri depolara yöneltti

Pandemide çalışma hayatına giren esnek çalışma modeli, şirketleri maliyet avantajı sunan hazır ofislere yöneltti. Hazır ofis tercih eden şirketler, demirbaş eşyalarını depolarda barındırıyor.

Pandemide çalışma hayatında giderek yaygınlaşan esnek çalışma modeli, hazır ofislerle talebi artırdı. Paylaşımlı ofis hizmeti veren br marka tarafından yapılan anket çalışmasına göre, her 4 şirketten 3’ü (%77) esnek çalışma modelini kalıcı hale getirmeye hazırlanıyor. Ankete katılan yöneticilerin %56’sı esnek çalışma modelini benimsediklerini, %85’i bu modele uygun hazır ofis alanlarını değerlendireceğini belirtiyor. Ofis pazarına yönelik araştırmalar da esnek ofislerin ilk yatırım maliyeti ve operasyon giderleri açısından sağladığı avantajlarla şirketlerin yeni dönem stratejilerinin odağında yer aldığını gösteriyor. Hazır ofise geçerek geleneksel ofisini kapatan şirketler için depoların kurtarıcı görevi gördüğünü belirten Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Demirbaş eşyadan teknolojik altyapıya kadar kullanıma hazır çözümleri bir araya getiren hazır ofislerin sunduğu maliyet avantajı, şirketleri cezbediyor. Şirketler hazır ofise geçerken demirbaş eşyalarını da depolarda barındırmayı tercih ediyor. Hazır ofisin ve deponun maliyeti bir araya geldiğinde bir aylık geleneksel ofis kirasının yarısı bile etmiyor” dedi.

Belirsizlikler talebi artırıyor

ulas-gumusoglu.jpegPandeminin yarattığı belirsizlik ortamının şirketlerin depo taleplerini artırdığını belirten Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Şirketler hazır ofise yönelirken ofis eşyalarını satışa çıkarmak istemiyor. Depolar, şirketler için belirsizliklere karşı bir teminat sunuyor. Bugün hazır ofis ile esnek çalışma modelini benimseyen şirketler, eşyalarını depolarda tutarak geleceklerini garanti altına almak istiyor. Hazır ofislerin avantajlarından faydalanan şirketler, tüm olasılıkları hesaplayarak belirsizlikler nedeniyle geleneksel ofise dönüş için de B planlarını rafa kaldırıyor” dedi.

Şirketler depo hizmetlerinde güven arıyor

Şirketlerin depo seçimlerinde güven arayışlarının belirleyici olduğuna değinen Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Şirketler eşyalarına yer bulamadıkları için değil, gelecekte bir gün yeniden kullanma ihtimalleri olduğu için depo hizmeti alıyor. Bu nedenle eşyaların kaybolması, nem gibi dış etkenler ya da su basması, yangın gibi nedenlerle eşyaların zarar görmesi ihtimaline karşı bu alanda uzman şirketler tercih ediliyor. Şirketler için eşyaları teslim etmeden önce eksiksiz bir sözleşme yapmak, sigortalı bir hizmet almak, kiralanacak deponun fiziki koşullarını yerinde görmek ve nem, ortam ısısı, kamera sistemi, yeterli alan, temizlik gibi ayrıntılar büyük bir öneme sahip bulunuyor. Depo Palas olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak geliştirdiğimiz yeni nesil eşya depolama sistemiyle şirketlerin bu yöndeki beklentilerini karşılıyoruz. Eşyaların adrese teslimine kadarki tüm süreci nakliye ve depolama sigorta poliçeleriyle güvence altına alıyoruz” diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.