Pandeminin gizli kahramanı nakliyeciler
Pandemi süreciyle internet üzerinden alışverişlerin artması ve evden çalışma şekline geçilmesiyle tüm özel hizmetlerde artış yaşandı. Özellikle pandemi döneminde artan gıda ihtiyacını temin etmede nakliyecilere büyük görevler düştü.
Pandemi döneminde kısıtlamaların olduğu zamanlarda bile gece gündüz demeden çalışan Nakliyeciler, hijyen ve gıda malzemeleri taşımacılığında önemli hizmetler verdi. Pandemi döneminde yurt içi taşımacılıkta hijyen ürünleri, gıda ve ambalaj taşımalarının artış gösterdiğini belirten Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, bu ürünlerin istenildiği anda tedarik edilebilmesinde lojistik sektörünün büyük bir rolü olduğunun altını çizdi.
‘MAL VE HİZMET AKTARIMI İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞTILAR’
Pandemi döneminde ticaret hiç durmadan devam ettiğini kaydeden Başkan Ahmet Şen, “ Fabrikalar da çalışmaya devam etti. Böyle olunca fabrikalarda üretilen demir, metal gibi ürünlerin aktarımı için de nakliyeciler var gücüyle çalıştılar. Kurallara uygun bir şekilde hizmetlerimize devam ediyoruz. Son yıllarda devletimizin lojistik sektörüne verdiği önem, ülkemizi global düzeyde önemli bir lojistik merkezi haline getirme isteğini gösteriyor. Bunun için başta devletimizin lojistik alanda bürokratik işlemleri yalınlaştırması, gümrük süreçlerinde iyileştirmede bulunması, kamu ve özel sektör koordinasyonunu sağlayacak yapıların kurulmasının gerekliliğine inanıyorum. Sektör olarak biz de üzerimize düşen görevi yapmalı ve iş süreçlerimizi iyileştirecek yatırımları planlamalı ve hayata geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.
‘TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ DE RİSK TAŞIYOR’
Pandemi sürecinde taşımacılık sektörünün de risk taşıdığını belirten Şen, “Dünyayı saran koronavirüs salgınında taşımacılık sektörü çalışanları, sağlık emekçileri ile birlikte potansiyel risk taşıyan gruplar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışanlar, motorlu kuryeler, kargo dağıtım işçileri, yerel, ulusal ve uluslararası nakliyatlarda emeğini arz edenler, deniz, hava, demiryolu ve karayollarında üretim sürecine katılanlar, liman işçileri… Her biri gün içinde insanlarla ve mallarla sürekli olarak temas halindeler ve korunmaya en başta ihtiyacı olan kesimde yer alıyor. Söz konusu işçiler riskle yalnızca kendileri karşı karşıya değil, aileleri ve diğer sosyal çevreleri de risk altında! Ayrıca görevi gereği temas ettiği tüm bireyler de bu riski taşıyor” ifadelerine yer verdi.
‘REFAHI TAŞIMALARI GEREKİYOR’
Taşımacılık sektörünün önemine dikkat çeken Şen, “Hükümetlerin evde kalma çağrısına uyması mümkün olmayan taşımacılık işçilerinin, evde kalan insanların online alışverişlerinin de artmış olmasıyla birlikte üzerlerine düşen görevler artmış durumda. Diğer taraftan tıbbi malzemelerin sevkiyatı da Koronavirüsle mücadele açısından zorunlu işler arasında yer ediniyor. Dolayısıyla yaptıkları görev gereği hayati rolleri üstlenen taşımacılık işçilerine yönelik koruyucu önlemlerin alınması ve virüsü değil refahı taşımaları gerekiyor” diyerek sözlerine son verdi.
KAYNAK: SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.