Parkpalet, e-ticaret lojistiğini tek elden yönetiyor

Parkpalet, e-ticaret lojistiğini tek elden yönetiyor

ParkPalet, e-ticaret lojistiğine yeni çözümler sunmaya devam ediyor. “ParkPalet Fix” ile müşterilerine depolama, stok yönetimi, fulfillment ve kargo dahil bir hizmet sunduklarını belirten ParkPalet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı ile hizmetlerini konuştuk

ParkPalet olarak büyüyen bir depo ağına sahipsiniz. Pandemi dönemi müşterilerin taleplerini nasıl etkiledi? Bu talepler karşısında ne tür çözümler sunuyorsunuz?

Koronavirüs salgını boyunca, başta perakende firmaları olmak üzere çok sayıda endüstriyel kullanıcının kısa vadeli ve esnek çözümlere yönelik depolama ihtiyacı arttı. Bu dönemde mağazalarını kapatan, ancak üretimi ve ürün tedariğini durdurmayan birçok büyük perakende firmasının da önemli miktarda dönemsel depolama alanına ihtiyacı olduğunu gördük. E-ticaretin hızla artışı, özellikle şehir merkezine yakın alanlarda depolama alanlarına ihtiyacı da beraberinde getirdi. Sanal market ve gıda dağıtım firmalarından aldığımız depolama alanı taleplerini bu dönemde atıl kalan ofisler ve AVM alanları ile değerlendirerek müşterilerimiz için fizibl alanlar yaratmaya çalıştık. Depolama ağımız, son bir ayda eklenen yeni depolarla 200 depoyu aştı. Böylece toplam kapasitemize 50.000 ek palet alanı daha ilave ederek, Türkiye’nin en fazla depo sayısına ve en fazla lokasyonuna sahip depolama platformu haline geldik. E-ticarette de büyük bir artış yaşandı.

parkpalet-alpcicekdagi.jpgE-ticaret lojistiğinde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

E-ticaret lojistiği, yani “fulfillment”, online alışverişin en önemli öğelerinden birisi. Birçok müşterimiz bize depo arayışı ile geldiğinde, aslında e-ticaret satışlarına destek olabilecek bir fulfillment servisi talep ettiklerini, sadece ürünlerinin depolanacağı değil, elleçlenip, paketlendikten sonra, kargoya teslim edilebilir halde hazırlanmasını istediklerini görüyoruz. ParkPalet’in e-ticaret lojistik hizmetlerinden faydalanan müşterilerimiz için geliştirdiğimiz çözümlerimiz, pazaryerilerine ve müşterilerin satış kanallarına entegre yazılım teknolojimiz sayesinde stok yönetimi, elleçleme, paketleme, sevkiyata teslim ve iade kabul adımları ile tüm e-ticaret lojistik operasyonunu üstlenirken, müşterilerimize ürün geliştirme, pazarlama ve satış gibi diğer önemli konulara odaklanmalarını sağlıyor. E-ticaret lojistiğini tek elden yönetmek isteyen şirketler için başlattığımız “ParkPalet Fix” ile müşterilerimize depolama, stok yönetimi, fulfillment ve kargo dahil bir hizmet sunuyoruz. Tüm Türkiye’deki müşterilerimiz bu hizmetten sipariş başına 19.50 TL’den başlayan fiyatlarla yararlanabiliyor. Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketi Trendyol ile yaptığımız çözüm ortaklığı anlaşması doğrultusunda ise bir yandan Trendyol satıcılarının depo ve lojistik ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunarken, diğer yandan mal kabul, stoklama, sipariş gönderimi ve iade işlemleri hizmetlerimizden de faydalanmalarını sağlıyoruz. E- ihracata yönelen, özellikle sınır ötesi eticaret ile yurtdışında stok tutmaya ihtiyaç duyan firmalarımızın sayısı hızla artıyor. Önde gelen e-ticaret global pazaryerlerinde ve yurtdışında satış yapan müşterilerimiz için sunduğumuz “ParkPalet World” ile ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda’da yer alan fulfillment depolarımız aracılığıyla ürünlerin daha hızlı, daha hesaplı ve daha sorunsuz depolanmasını, kargolanmasını ve paketlenmesini sağlıyoruz.

KAYNAK: MALLREPORT.COM.TR

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.