Pasifik Eurasia'nın kombine taşımacılık hedefi sektör liderliği

Pasifik Eurasia'nın kombine taşımacılık hedefi sektör liderliği

2019’da başladığı yolculuğuna, 2022’de hava ve deniz yolu taşımacılığını da ekleyen; tüm taşıma modlarında hizmet veren Pasifik Eurasia, demiryolu merkezli olmak üzere kombine ve multimodal taşımacılıkta sektör lideri olmayı hedefliyor.

Asya’dan Avrupa’ya Demir İpek Yolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019 yılından bu yana ülkeler arası önemli anlaşmalara ve taşımalara imza atan, 2022 yılında hava yolu ve deniz yolu taşımacılığına da başlayarak tüm taşıma modları ile lojistiğe yön veren Pasifik Eurasia, demiryolu merkezli olmak üzere kombine ve multimodal taşımacılıkta sektör lideri olmayı hedefliyor.

pasifik-eurasia-genel-m-d-r-erol-erkan.jpgPasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan, Pasifik Eurasia’nın farklı sektörlerde 40’a yakın şirketi bünyesinde bulunduran Pasifik Grubu’nun bir üyesi olduğunu hatırlatarak, “Lojistik sektöründe hisseleri borsada işlem gören sayılı şirketlerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Piyasa değeri 300 milyon doların üzerinde olan şirketimiz demiryolu, denizyolu ve karayolu gibi farklı taşımacılık modlarını birleştirerek Asya ve Avrupa arasında, yine denizyolu ve havayolu ile tüm dünyaya kapıdan kapıya hızlı ve güvenli taşımacılık çözümleri sunuyor” diye konuştu.

Lojistik sektörüne yön veren organizasyonlarda aktif olarak rol aldıklarını hatırlatan Erol Erkan, “15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’na ‘altın’, 18-19 Eylül’de gerçekleştirilen dünyanın en önemli lojistik konferanslarından JCtrans'a 'diamond' sponsor olduk. Pasifik Eurasia olarak bir taraftan lojistik sektöründeki kararlı büyümemizi sürdürürken, diğer taraftan da sektöre destek veriyoruz. Bu katılımların verimli iş birlikleri ortaya çıkaracağına inanıyoruz” dedi.

Demir İpek Yolu güzergahında, lojistik sektörünün yetkin firmaları ile yaptıkları iş ortaklıkları ve partnerlik anlaşmaları sayesinde güzergâh boyunca kapı teslimi taşımacılık yaptıklarına dikkat çeken Erol Erkan, 2023 yılında ‘’Demiryolu Tren İşletmeciliği” Yetki Belgesi aldıklarını, kendi lokomotif ve vagonları ile Türkiye parkurunda yük treni işletmeye hazır olduklarını, “Bu belge ile demiryolunda serbestleşme sürecinde Demiryolu Tren İşletmeciliği yapma hakkı kazanarak, bu konuda faaliyet gösteren üç şirketten biri olduk. 5 lokomotif ve 240 vagonluk bir portföyle sektöre girmeye hazırız” dedi.

“Orta Koridor’un durumunu yakından takip ediyoruz”

Dünyada lojistik ile ilgili konuşmaların hepsinde ‘orta koridor’un yer aldığına dikkat çeken Erol Erkan, şunları söyledi:

“Orta koridorun yeniden canlanması için hattın durumunun her aşamasını yakından takip ediyoruz. Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergahı Uluslararası Birliği üyesi olmamız sebebi ile şu an sürecin tüm aşamalarına hakimiz. Orta koridorun Gürcistan kısmında demiryolu yapım çalışmalarından dolayı yaşanan aksaklıklar nedeniyle durma noktasına gelen taşımaları, karayolu ve denizyolu taşımacılığı ile tamamlayarak kesintisiz taşımayı sürdürdük. Bu sayede Orta koridordan gerçekleşen taşımalarının sekteye uğramadan devam etmesini sağladık.”

pasifik-eurasia-genel-m-d-r-erol-erkan-ve-pasifik-grubu-ceo-su-f-nusret-dur.jpg

Pasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan ve Pasifik Grubu CEO'su F. Nusret Dur

Avusturya Demiryolları Rail Cargo ile partner olduklarını da hatırlatan Erkan, “Bu sayede Pasifik Eurasia olarak Avrupa’dan Anadolu’ya araç taşımalarını sadece biz yapıyoruz. Firmamızın operasyonel kabilietleri sayesinde gösterdiği performans hem yurt içinde hem yurt dışında büyük yankı uyandırdı ve Avrupa Anadolu parkurunda yeni ürün türlerinden pek çok talep almaya başladık. Bunun yanı sıra yurt içi araç taşımalarında da oldukça yoğun çalışıyoruz” dedi.

Ülkemizin doğu coğrafyasına yönelik farklı parkurlarla ilgili olarak da yoğun bir çalışma ve görüşmeler yaptıklarını, görüşmelerden olumlu sonuç alınacağına inandıklarını ifade eden Erol Erkan, Pasifik Eurasia’nın yeni rotalar oluşturulması ve mevcut rotaların canlandırılması konusunda her zaman üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini söyledi.

“150 milyon TL’lik yatırım ile Köseköy’deki kapasitemizi 3’e katlayacağız”

Avrupa-Asya-Avrupa taşımalarında kilit noktada bulunan Köseköy Terminali’ne yapacakları yatırımla ilgili proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını anlatan Erol Erkan, şunları söyledi:

“Var olan Gümrüklü Lojistik alanını büyütmek için hazırlanan proje kapsamında Ekim ayında ilk betonu atacağız. Mevcut 10 bin metrekarelik gümrüklü depolama alanını 20 bin metrekare daha büyüterek, toplamda 30 bin metrekarelik bir gümrüklü depolama alanına sahip olacak olan Köseköy terminalinde bugünün rakamları ile yaklaşık 150 milyon TL civarında bir yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımla kapasitemizi yaklaşık 3 kat artıracağız. Bu şekilde operasyonel gücümüzü arttıracak, ihracat ve ithalatı desteklerken, yeşil lojistiğe de daha fazla katkıda bulunacağız.”

Pasifik Eurasia’nın haziran ayında halka açıldığını hatırlatan Erol Erkan, dünyada ve orta koridorda yaşanan olumsuzluklara rağmen, yıl sonunda beklediğimiz ciro hedeflerine ulaşacağız dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.