Pekin Rallisi'nde Türk otomobili
Ralli tutkunu iki işadamının iki yıl önce biraz sosyal sorumluluk biraz da macera hevesiyle yola çıktığı proje, uluslararası arenada yakından takip edilen...
Ralli tutkunu iki işadamının iki yıl önce biraz sosyal sorumluluk biraz da macera hevesiyle yola çıktığı proje, uluslararası arenada yakından takip edilen ve yüzlerce üniversite öğrencisinin eğitimine destek olacak dev bir organizasyona dönüştü. Gantek Teknoloji Bilişim Çözümleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün ve Martı Konteynır Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Tokcan, eylül ayında 2010 Pekin-Paris Rallisi'ne katılıyor. 36 gün sürecek ralli boyunca iki yarış sever 1967 model, şasi numarası 371 olan Anadol A1'le tam 14 bin 500 kilometrelik yol kat edecek. "Bizler bu işin şoförleriyiz" diyen iki arkadaşa bu proje tam 150 bin dolara mal olmuş.
EMİNÖNÜ'NDE BULUNDU
Pekin-Paris Ralli'si 1907'den bu yana yapılıyor. Birçok otomobil yarışından madalyaları olan Ahmet Öngün ve Erdal Tokcan, iki yıl önce bu yarışa katılmaya karar veriyor ve organizasyonu yapan İngiltere'deki Endurance Ralli Assosation'ı arıyor. Şirket, bilinen otomobillerin bu dayanıklılık yarışına katılmasını kabul etmiyor. Kararsız kalıp Anadol markasını öneren iki arkadaş, İngiltere'den "fantastik" yanıtını alınca kolları sıvıyor. Bu ralliye katılmak için başka bir şart da en yeni otomobilin 1968 model olması. Aranılan Anadol, Eminönü'de bir otoparkta bulunuyor. "Aracı bin 500 TL'ye satın aldık" diye anlatıyor Tokcan. 1967 model Anadol A1'in yarışa hazır olması tam 75 bin dolarlık maliyetle iki yılda gerçekleşmiş. Anadol A1, Pekin-Paris yolculuğuna çıkarken sponsorlardan gelen gelir de Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda (TOG) değerlendirilip maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerinin eğitim bursu olarak kullanılacak. Ekip altı ayda 370 bin dolarlık destek toplamış.
GOBİ ÇÖLÜ'NDE ÇADIRLAR KURULACAK
106 araç içinde 96'ncı sırada yarışacak olan Türkiye takımı, Pekin'den başlayıp Çin, Moğolistan, Gobi Çölü, Özbekistan, İran, Türkiye, Yunanistan ve İtalya'dan geçip Paris'e ulaşacak. Yarışçılar 9-10 Ekim tarihlerinde İstanbul'dan geçmeyi planlıyor. Ahmet Öngün, dostlarının "Bu yaşta neden böylesine tehlikeli bir maceraya atılıyorsunuz" şeklindeki takılmalarını ise şöyle yanıtlıyor: "Çin'den ehliyet almak mecburi ve yaş sınırı 70. Biz daha önce de böyle zorlu parkurlarda yarıştık. Her türlü tedbiri aldık. İşin bir de eğitime destek tarafı olması bizim için büyük motivasyon kaynağı."
SABAH
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.