Pirelli, Tire Cologne 2024’e çıkarma yaptı

Pirelli, Tire Cologne 2024’e çıkarma yaptı

Pirelli, Avrupa’nın en önemli lastik fuarı Tire Cologne 2024’te ileri teknolojiler içeren ve sürdürülebilirlik taahhüdünü yansıtan yeni dört mevsim lastikleri ve diğer uzman ürünleriyle ilgi odağı oluyor.

Fuarda kahraman ürün olarak öne çıkarılan yüksek performanslı otomobillere yönelik kış lastiği Pirelli P Zero Winter 2 lansman itibarıyla tüm ebatlarda ıslak zeminde kavrama açısından Avrupa etiketinde en yüksek derecelendirmeye sahip. Ürün serisindeki 13 ebadın tamamı BEV ve PHEV araçlara özel olarak geliştirilen Elect teknolojisini içerecek. %50’den fazla biyo bazlı veya geri dönüştürülmüş malzemeden (bağımsız sertifikalı) üretilen bu lastikler standın sürdürülebilirliğe ayrılan bir alanında sergilenecek. Dönme direnci açısından “A Sınıfında” değerlendirilen ilk kış otomobil lastiği olan P Zero Winter 2’nin BMW 7 Series için özel olarak üretilen bir versiyonu da fuarda yer alacak. Özellikle elektrikli otomobillerde önemli bir performans göstergesi olan dönme direnci enerjiden tasarruf edilerek tek şarjla daha fazla kilometre yapılabilmesini sağlıyor.

Tire Cologne 2024 fuarında sergilenen diğer iki lastik ise Powergy Winter ve Powergy All Season SF olacak. Bu iki lastik üç yıl önce pazara sunulan yaz versiyonuna katılarak Powergy serisini tamamlıyor. Bu lastik ailesi güvenlik, verimlilik ve konfordan ödün vermeden uygun fiyatlı bir çözüm arayan sürücülere hitap ediyor.

Pirelli standında ayrıca Audi RS 4 Avant Edition 25 için geliştirilen Pirelli Cyber Track Adrenaline teknolojili P Zero Trofeo RS lastik de tanıtılıyor. Pistte sürüş tutkunları için tasarlanan bu teknoloji, lastiklerin içindeki sensörlerden veri alan bir uygulama aracılığıyla bir “sanal asistan” işlevi görüyor. Böylece sürücülerin pist lastikleri paketinden maksimum fayda elde etmesi sağlanıyor.

YENİ PIRELLI P ZERO WINTER 2: EN ÜST SEGMENT ARAÇLAR İÇİN SOĞUK HAVA UZMANI

  • 3 boyutlu kılcal kanal teknolojisi sayesinde karlı zeminde kontrol ve seri genelinde ıslak zeminde kavrama açısından “A sınıfı” derece
  • Elect teknolojili lastiklerde %50’den fazla biyo bazlı veya geri dönüştürülmüş malzeme*
  • Satış sonrası ürün yelpazesinin yanı sıra otomobil üreticileriyle halen 30’a yakın orijinal ekipman projesi yürütülüyor
  • BMW 7 Serisi için otomobilin özelliklerini bütünleyecek şekilde tasarlanan P Zero Winter 2, dönme direnci açısından “A sınıfında” değerlendirilen ilk kış lastiği

Pirelli, ünlü kış lastiğinin yüksek performanslı modeller için geliştirilen yeni bir versiyonu olan P Zero Winter 2’yi tanıttı. Pirelli Ar-Ge ekibi, çeşitli kullanım koşullarında sergilediği üstün performansla kendisini zaten kanıtlamış bulunan önceki modelden tamamıyla farklı bir ürün yaratmak için sanal tasarımdan yararlandı.

Elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil sürücülerinin beklentilerini de karşılamak için özel versiyonları geliştirilen yeni lastik, lansman itibarıyla 13 ebadın tamamında elektrikli araçların özelliklerini geliştiren Pirelli Elect teknoloji paketiyle sunuluyor. Elect teknolojili P Zero Winter 2 lastikler ayrıca lastiğin iç duvarına uygulanan ses emici sünger malzeme sayesinde dönme gürültüsünü 3 dB’ye kadar azaltan Pirelli Gürültü Engelleme Sistemini (PNCS) içeriyor.

Elect teknolojili P Zero Winter 2 yenileme serisi %50’den fazla biyo bazlı veya geri dönüştürülmüş malzemeden* (ISO 14021’e göre üçüncü taraf sertifikalı) üretiliyor. Bu özellik, Pirelli’nin bir süre önce en az %50 sürdürülebilir malzeme içeriğine sahip ürünleri göstermek için tanıttığı ve lastik yanağında yer alan bir logodan da anlaşılabiliyor.

P Zero Winter 2’nin sırtı, yönlü deseniyle önceki modelin asimetrik sırt deseninden gözle görülür bir şekilde farklılaşıyor. Yeni sırt deseni, lastiğin temas alanı genelinde eşit sertlik ve kavrama sayesinde karlı zeminde ciddi performans artışı ve kuru zeminde daha iyi frenleme ve tutuş sağlıyor. Lastiğin ömrü boyunca tutarlı verimliliği garanti eden 3 boyutlu kılcal kanallar, kauçuğun zemine temas ettiği yerlerde daha geniş olup içeriye doğru daralıyor. Böylece karla kaplı zeminde kavrama artırılırken sürüş performansı optimize ediliyor. Ana kılcal kanallar, daha ince kanallarla enlemesine birbirine bağlanarak her türlü sürüş koşulunda kaygan zemine tutunmayı garanti eden bir desen oluşturuyor.

Sırt hamuru farklı kış zeminlerinde dengeli ve güvenli davranış sağlamak için geliştirilmiştir. Yeni P Zero Winter 2, ürün yelpazesi genelinde ıslak zeminde kavrama açısından Avrupa etiketindeki en yüksek derecelendirme olan A sınıfında değerlendirilmiştir.

Yeni yenileme pazarı lastikleri yelpazesinde 18 inç ile 22 inç arası 35 ebat yer alıyor. Ayrıca AMG GT için Mercedes ve yakında sunulacak bir model için Aston Martin dahil dünyanın en tanınmış otomobil üreticilerinden bazılarıyla çeşitli orijinal ekipman projeleri de devam ediyor. Bu yeni ürünü ilk tercih eden üreticilerden biri olan BMW, 7 Series için kış ekipmanı olarak P Zero Winter 2’nin homologasyonunu alarak otomobile has özellikleri geliştirdi. Eşdeğer yaz ürünüyle arasındaki tipik performans farkını azaltmak için tasarlanan P Zero Winter 2, en soğuk aylarda bile BMW’nin elektrikli sedan otomobiliyle aynı sürüş keyfini ve konforu sunuyor. P Zero Winter 2, Avrupa lastik etiketinde “A sınıfında” değerlendirilecek kadar düşük dönme direncine sahip ilk kış lastiği konumunda bulunuyor.

1717569707-pirelli-p-zero-winter-2-tonale-037.jpg* Fiziksel ayrışma ve kütle dengesi yaklaşımının birlikte kullanılması sayesinde. “Biyo bazlı ve geri dönüştürülmüş” malzeme içeriği, lastik ebadına bağlı olarak sırasıyla %15-%16 ve %34-%35 arasında değişmektedir. Biyo bazlı malzemeler arasında doğal kauçuk, doğal kaynaklı kimyasallar ve biyolojik reçineler bulunurken geri dönüştürülmüş malzemeler metal takviyeler ve kütle dengesi yoluyla sentetik kauçuk, silika ve karbon siyahtır. Bu beyan Bureau Veritas tarafından ISO 14021 standardına göre doğrulanmıştır.

YENİ POWERGY DÖRT MEVSİM SF VE KIŞ LASTİKLERİ POWERGY SERİSİNİ TAMAMLIYOR

Pirelli crossover, SUV, sedan ve minivanlara yönelik yenileme pazarı ürünü olan Powergy lastiğin kış ve dört mevsim “kar tanesi” versiyonlarını tanıttı. Yeni Powergy Winter ve Powergy All Season SF özellikle güvenlik, verimlilik ve konfordan ödün vermeden erişilebilir fiyatlı yenileme lastikleri arayan sürücülere hitap ediyor.

POWERGY ALL SEASON SF

Yıl boyu tek lastikle tüm Avrupa regülasyonlarına uymak isteyen sürücüler için mükemmel bir seçim olan Powergy All Season SF, M+S (Çamur + Kar) ve 3PMSF (Üç Tepeli Dağ Kar Tanesi) işaretlerini taşıyor. Bu işaretlerden 3PMSF, lastiğin tipik olarak sert kış koşullarındaki testleri geçtiğini gösteriyor. Powergy All Season SF lastiğin kuru, ıslak ve karlı yollardaki etkinliği sırt deseninin çok çeşitli koşullara adapte olabilmesini sağlayan 3 boyutlu kılcal kanalların oluşturduğu sırt deseni ve hamur kombinasyonuyla elde ediliyor. Bu teknoloji, kılcal kanalların hava koşullarına göre genişleme ve daralma kabiliyeti sayesinde lastiğin davranışını yaz konfigürasyonundan (sert ve kompakt bloklardan oluşan) kış konfigürasyonuna (kar kavramaya uygun) değiştiriyor. 15 inç ile 19 inç arası 19 ebat içeren Powergy All Season SF serisi Ağustos ayından itibaren müşterilerle buluşacak.

POWERGY WINTER

Pirelli, hâlâ sezona göre lastik değiştirmeyi tercih eden sürücüler için yılın en soğuk aylarında kuru, ıslak ve karlı yollarda güvenli sürüş sağlayan yeni Powergy Winter’ı tanıttı. Sırt deseni giderek aşındıkça şekil değiştirerek yüzey alanını ve etkinliği artıran değişken geometrili kılcal yarıklar lastiğin ömrü boyunca sürüş kontrolünü garanti ediyor. 15 inç ile 19 inç arası 21 ebat içeren ürün yelpazesi sonbahardan itibaren satışa sunulacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.