Pompalar aracı tanıyacak; plakaların elle yazımına son

Pompalar aracı tanıyacak; plakaların elle yazımına son

Yakıt tabancasında bulunan okuyucuyla araç plaka bilgisi, alınan yakıt miktarı ve fiyat bilgisi yeni nesil ödeme cihazlarına ve otomasyon sistemlerine otomatik olarak aktarılacak. Usulsüz faturaların önüne geçmek için plakalar elle yazılmayacak.

Sistem kapsamında ticari araçların depo ağzına plaka bilgisini içeren elektronik etiketler, yakıt tabancasında bulunan okuyucuyla sistemiyle araç plaka bilgisi, alınan yakıt miktarı ve fiyat bilgisi yeni nesil ödeme cihazlarına ve otomasyon sistemlerine otomatik olarak aktarılacak. Öte yandan, elektronik haberleşme yöntemi sonucunda düzenlenen ödeme kaydedici cihaz fişlerini gider olarak dikkate alabilecek. Araç plakalarının elle yazılmasının önüne geçilirken, piyasada usulsüz fatura kullanımına da geçit verilmemiş olacak.

Onaylanmayan ürün kullanılamayacak

Sistem kapsamında kullanılacak elektronik etiket, yakıt tabancası okuyucusu ile sistemin diğer teknik ayrıntıları kısa sürede açıklanacak. Teknik ayrıntılara uygun yapılacak ekipmanları üreten firmalar teste tabi tutulacak. Bakanlık tarafından onaylanmayan ekipman istasyonlarda bulunmayacak.

Sahte belge tespiti

Akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığın önlenmesi ve sahte belge düzenlemesine karşı harekete geçen bakanlık, mükelleflerin hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve mükellefiyetlerinin sonlandırılmasına ilişkin analiz ve inceleme süreçlerine de başladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.