Prototip üretimi bu yıl tamam
TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, "Projenin tasarım, komponent seçimi ve temini çalışmaları devam ediyor. Prototip üretiminin bu yılın sonuna...
TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, "Projenin tasarım, komponent seçimi ve temini çalışmaları devam ediyor. Prototip üretiminin bu yılın sonuna kadar tamamlanmasını hedeflendik. Geldiğimiz noktada, beş yıl önceki atıl kapasite sorunumuz yerini, yoğun siparişler karşısında kapasitemizin artırılması gerekliliğine bıraktı" diye konuştu. Oluşturdukları iş, üretim ve pazar potansiyeli ile Sakarya'yı bir raylı taşıt üretim üssüne dönüştürdüklerini ifade eden Ertiryaki, istihdama ve milli gelire de katkı sağladıklarını belirtti.
1 milyon YTL'yi aşan kar
2007'de TÜVASAŞ'ın 53 vagon imalatı ve modernizasyonu ile 607 vagon onarımı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ertiryaki, bu faaliyetin karşılığında ise 105.5 milyon YTL satış geliri ve 1 milyon YTL'yi aşan kar elde ettiklerini söyledi.
İran'a 118 vagon yapacak
Yurtdışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Ertiryaki, şunları dile getirdi: "TÜVASAŞ, Irak Demiryolları'na 12 jeneratör vagonu üreterek teslim etti. Bulgaristan Demiryolları'nda halen kullanılmakta olan yolcu vagonlarının modernizasyonu, pulman ve yataklı vagonların imalatı konusunda mutabakat sağladık. İran Demiryolları'nda 4 bin 450 kilometre hattın işletmeciliğini yapan Vania Rail firması ile 2007 yılında yapılan görüşmeler sonucunda, proje toplam bedeli 122 milyon dolar olan 91 adet kuşetli, 9 adet engelli, 9 adet yemekli ve 9 adet jeneratör vagon olmak üzere toplam 118 vagonun imalatı konusunda anlaşmaya vardık."
Suriye'nin 230 vagonunu yenileyecek
Suriye Arap Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan "Demiryolu Araç ve Gereçlerinin Yapımı, Geliştirilmesi, Yenilenmesi, Bakımı ve Onarımı ile İlgili Anlaşma Protokolü" kapsamında Suriye Demiryolları'na ait 230 yolcu vagonunun modernizasyonunu da yapacaklarını anlatan TÜVASAŞ Genel Müdürü Ertiryaki, "İspanya Temoinsa firması ile Irak Demiryolları'na ait 50 yolcu vagonunun modernizasyonu işinin TÜVASAŞ'ta yapılması için sürdürdüğümüz görüşmelerimiz ise devam ediyor" dedi.
Ertiryaki, demiryolu sektöründe önemli şirketler arasında yer alan Güney Kore Hyundai/ROTEM firması ile yapılan görüşmeler neticesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim-Yenikapı arasında işleteceği 92 adet metro aracının ortak imalatı konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Ertiryaki, anlaşma kapsamında aralık ayında araçların imalatına başlandığını bu projenin toplam tutarının ise 128 milyon dolar olduğunu söyledi.
DÜNYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.