PTT artık hafta sonu da kargo alacak

PTT artık hafta sonu da kargo alacak

PTT şubeleri önüne kasalardan oluşan bir sistem konulacak. Bu kasalara kargolar yerleştirilecek. Kargo sahibi, telefonuna gelecek karekodu sisteme okutup kargosunu şube kapalı olsa da alabilecek. 

PTT Genel Müdürlüğü, kargo alanında Türkiye’de ilk olacak bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, PTT şubeleri önüne kargo gönderilerinin haftasonlarında da alınabilmesi için kasa yerleştirilmeye başlandı. Kargo kasası çeşitli kargo ebatlarının sığabileceği şekilde farklı boyutlar da yapıldı.

BİR KAREKOD YOLLANACAK 

Hafta sonuna doğru verilen kargoların teslimat adresini vatandaş herhangi bir PTT şubesi olarak gösterebilecek. Böylece kargo gönderileri PTT şubeleri önünde bulunan kasada sahibi tarafından alınmayı bekleyecek. Kargo sahibinin telefon ya da e-postasına bunun için bir karekod gönderilecek. Kargo sahibi de bu karekodu kasa önündeki sisteme okutacak. Daha sonra sistemdeki bölme açılarak, kargo sahibi kargosunu teslim alabilecek. 

YEDİNCİLİĞE YÜKSELDİ

PTT, geçtiğimiz günlerde Hong Konglu taşımacılık firması PAL Express’in de yüzde 15 hissesini alarak uluslararası arenada büyük bir oyuncu olmak için önemli bir adım atmıştı. 15 yıl önce 7 kuruluşun 11 işlemini yapan PTT, bugün 396 kurum kuruluşun 552 ayrı işlemini yapıyor. PTT böylece, aylık yaklaşık 95 milyon işlem yapan bir büyüklüğe ulaştı. PTT taşımacılık alanında da 67 ülke arasında Türkiye’yi 7’nci ülke konumuna yükseltti.

Akşam 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.