Rallici yatlar Mersin'e ulaştı

Rallici yatlar Mersin'e ulaştı

İstanbul Ataköy Marina'da 22 Nisan'da başlayan ve 74 gün sürdükten sonra Mısır'da sona erecek ralliye katılan yatlar, geldikleri Mersin'de, askerler ve...

İstanbul Ataköy Marina'da 22 Nisan'da başlayan ve 74 gün sürdükten sonra Mısır'da sona erecek ralliye katılan yatlar, geldikleri Mersin'de, askerler ve görevlilerin yardımıyla Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda kendilerine ayrılan yere demirledi.

Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, burada yaptığı açıklamada, rallinin amatör denizcilerin aralarındaki dostluğu pekiştirmek ve Doğu Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin kültürlerini tanımak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Bu yıl 20. gerçekleştirilen rallinin 3 Temmuz'da Mısır'da sone ereceğini belirten Delibaş, şöyle konuştu: ?Bu süre zarfında Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır'da 24 liman ve marinaya uğrayacak yatçılar, yaklaşık 1700 deniz mili mesafe kat edecekler. Doğu Akdeniz Yat Rallisi, bir yarıştan ziyade amatör yatçıların bir araya gelerek değişik bölge ve ülkeleri gezmek üzere yaptığı bir organizasyon. Mersin gibi yeni yatçılığa açılan yerler için bu organizasyon büyük önem taşıyor. Kentimize 61 yat ve 19 ayrı ülkeden 180 civarında yatçının gelmesini bekliyoruz.?

Mersin'de biri merkez, diğeri ise Erdemli ilçesi Kumkuyu mevkisinde olmak üzere Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanan ve altyapıları tamamlanan iki büyük marina bulunduğunu hatırlatan Delibaş, ?Ancak bu marinaların ihale edilip üst yapılarının tamamlanarak işletmeye açılması konusunda sorun var. Bu marinalar 6-7 yıldır birçok kere ihale edilmesine rağmen gerekli talebi görmedi. Doğu Akdeniz'in deniz turizminde istenilen seviyede olmaması nedeniyle, kısa vadede yeterli gelir alınamayacağı endişesiyle işletmeci bulmakta sıkıntı çekiliyor. Bu nedenle misafir yatçıları, Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda ağırlamak zorunda kalıyoruz? dedi.

Mersin'e gelen yatçıların bu akşam Büyükşehir Belediyesince verilecek kokteyle katılacaklarını belirten Delibaş, ?Üç gün boyunca kentteki tarihi ve turistik yerleri gezerek bazı etkinliklere katılacak yatçılar, 1 Haziran'da İskenderun'a yelken açacak? diye konuştu.

RALLİNİN TÜRKİYE'NİN TANITIMINA KATKISI

Alman bayraklı ?Şakşuka? adlı yatıyla barınağa demirleyen Türk asıllı Beatris Lutz, yıllardır Alman eşi Jurgan Lutz ile ralliye katıldıklarını söyledi.

Girne'den dün öğleden sonra hareket ettiklerini belirten Beatris Lutz, ?Denizde çok fazla fırtına vardı. Çok yorucu bir gece geçirdik. Yaşadığımız zorluklara rağmen, eşim çok iyi bir denizci olduğu için başımıza bir şey gelmeden karaya çıktık? dedi.

Rallinin denizcilerin zevk alabileceği en güzel ortam ve organizasyonun oldukça iyi olduğunu ifade eden Lutz, bu sayede Türkiye'nin yabancı ülkelere iyi bir şekilde tanıtıldığını kaydetti.

Ralliye Fransız bayraklı ?Bingo? adlı yatıyla katılan Von Alten de Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.