Renault çalışanları kamyon şoförü olarak eğitiliyor

Renault çalışanları kamyon şoförü olarak eğitiliyor

Stellantis ve Renault, hala büyük bir kamyon şoförü krizi yaşamaya devam ediyor. Avrupa’da yaşanan bu kriz nedeni ile Stellantis ve Renault, çalışanlarını kamyon şoförü olarak eğitmeye başladı.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, birçok sektörü etkilemiş durumda. Aynı zamanda, yaşanan korona virüs salgını da dünya genelinde pek çok farklı sektörde sıkıntıların yaşanmasına neden olmuştu. Henüz korona virüsün yarattığı etkiler çözülememişken meydana gelen Rusya ve Ukrayna savaşı, işlerin daha da karmaşık bir hale gelmesine neden oldu.

Bu durumlardan etkilenen Stellantis ve Renault, hala büyük bir kamyon şoförü krizi yaşamaya devam ediyor. Avrupa’da yaşanan bu kriz nedeni ile Stellantis ve Renault, çalışanlarını kamyon şoförü olarak eğitmeye başladı. Azalan kamyon şoförü sayılarının nedeni ise, Avrupa’daki kamyon şoförlerinin Ukrayna’dan gidiyor olması.

BİRÇOK MARKA ETKİLENDİ

Korona virüs salgını nedeni ile de meydana gelen lojistik problemler, savaşında başlaması ile işlerin iyice karışmasına neden oldu. Fiat, Citroen, Peugeot ve Opel gibi markaların çatı şirketi olan Stellantis ve Stellantis’e rakip olan Renault, yaşanan bu sıkıntılar karşısında kamyon şoförü bulmak konusunda ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. Yaşanan bu sorunlar nedeni ile iki firma, çalışanlarına kamyon şoförlüğü eğitimi vermeye başladı.

140 PERSONEL KAYIT YAPTIRDI

Automotive News Europe’ta yer alan bilgilere göre Stellantis, fabrika çalışanlarına kamyon direksiyonlarının başına geçmesi için e-posta göndermeye ve fabrikalara posterler asmaya başladı. Yapılan açıklamalara göre, İspanya, İtalya ve Fransa başta olmak üzere 140 personelin kamyon şoförlüğü için kayıt yaptırdığı açıklandı. Aynı zamanda, Stellantis şirketinin şoförlük eğitimi için eğitim masraflarını ödediği ve kendi kamyonlarını satın almayı planladığı da aktarıldı. Aynı zamanda Renault’ta benzer bir uygulama ile çalışanlarının kamyon sürebilmek için gerekli ehliyeti almalarını sağlamak için eğitimlere başladığı bildirildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.