Renault çocuklara trafik öğretecek

Renault çocuklara trafik öğretecek

Renault ve Total'in, çocukları güvenli  trafik konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen "Sokakta İlk Adımlar  Projesi" Trabzon'da tanıtıldı.Projenin,...

Renault ve Total'in, çocukları güvenli  trafik konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen "Sokakta İlk Adımlar  Projesi" Trabzon'da tanıtıldı.

Projenin, Kanuni Anadolu Lisesindeki tanıtım toplantısında konuşan  Trabzon Valisi Nuri Okutan, söz konusu projenin şimdiden örnek projeler  arasına girdiğini belirterek, "Bu sayede çocuklar trafik konusunda çok  önemli bilgiler elde ediyor" dedi.

Trafik sorununun asgariye indirilmesi gerektiğini belirten Vali Okutan,  "Türkiye'nin ve ilimizin en önemli sorunlarından biri trafik.  Devletimiz bu konunun öneminin farkında ve buna göre adımlarını atıyor.  Medeni bir toplum olmak istiyorsak, bir toplulukta yaşayacaksak, ilk  adımlardan bir tanesi kurallara uymaktır. Trafik kurallarına uymamız çok  önemli" diye konuştu.

 

Renault Mais Genel Müdürü Aybar

 

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da Milli Eğitim Bakanlığının  onayıyla 2002-2003 eğitim öğretim yılında başlattıkları projeyle,  geleceğin yetişkinleri olacak çocukları erken yaşlarda yol güvenliği  bilinciyle tanıştırmayı amaçladığını söyledi.

Aybar, 6 yaşına giren ve ilk yıl 4 ilde başlayan projenin geçen eğitim  öğretim yılının sonunda 18 ilde uygulandığını belirterek, şunları  söyledi: "Geçen yılın sonunda 190 bin 532 öğrencimiz yol güvenliği eğitiminden  yararlanmış oldu. Bu yıl ise projemize Trabzon'un da içinde bulunduğu 7  yeni ilimiz daha katılıyor. Projemiz kapsamında 2007-2008 eğitim öğretim  yılı sonunda 270 bin öğrencimiz daha, trafikte güvenli davranış  alışkanlıkları kazanmış olacak."

 

TOTAL Genel Müdürü Ekim

 

TOTAL Genel Müdürü Muammer Ekim ise şirket olarak birçok sosyal  sorumluluk projesini yürüttüklerini ya da inandıkları projelere destek  olduklarını belirterek, "Şüphesiz TOTAL sosyal sorumluluk projeleri  içinde 'Sokakta İlk Adımlar Projesi'ne yaptığımız katkının ayrı bir yeri  vardır. Trafik konusu faaliyet alanlarımızla iç içe bir konu olduğu için  dünya genelinde önem verdiğimiz konulardan birisidir" diye konuştu.

Şirket olarak bu projenin içinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade  eden Ekim, "Sokakta İlk Adımlar Projesi sayesinde gelecek nesillerin  trafikte bizden çok daha bilgili, saygılı ve duyarlı kara yolu  kullanıcıları olacaklarına inanıyorum" dedi.

 

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.