Renault, ilk hibrit otomobilini Türkiye’de üretecek

Renault, ilk hibrit otomobilini Türkiye’de üretecek

Renault hibrit teknolojisine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Şirket ilk hibrit otomobilini Bursa’daki Oyak Renault tesislerinde üretecek.

Fransız otomotiv devi Renault’un hibrit otomobil atılımı, aslında elektrikli otomobiller konusunda attığı ilk adım değil. Şirket 8 yıl önce de Bursa’da elektrikli otomobil yatırımı yapmıştı. 2010 yılı sonunda Türkiye’de üretilen elektrikli Fluence modeli, Renault’un dünya pazarlarına sattığı ilk elektrikli otomobil olmuştu. Ancak elektrikli Fluence modeli beklenen talebi görmeyince üretimine son verilmişti.

Renault şimdilerde ise Bursa’daki tesisi hibrit otomobil merkezi yapmaya hazırlanıyor. Hükümetten 'Proje Bazlı Teşvik Sistemi' kapsamında 493 milyon TL teşvik alan Renault’un, geliştireceği yeni hibrit motorunu 5. Nesil Clio’da kullanması bekleniyor. Ayrıca Bursa’daki hibrit otomobil projesi sayesinde, 110 kişiye doğrudan ve 440 kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanmış olacak. 

Oyak Renault bundan önce 33 milyon Euro’luk bir yatırım daha gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz ay yeni pres hattını devreye alan şirket, böylece büyük saç parça üretimini de ikiye katlamış oldu. Bursa’daki tesis, yıllık 360 bin otomobil ve 750 bin motor üretim hacmiyle, Renault’un dünyadaki 38 fabrikası arasında en büyük kapasiteli tesislerinden biri olarak öne çıkıyor. Oyak Renault tesisinde, Clio IV, Clio Sport Tourer ve Yeni Megane Sedan modellerinin yanı sıra motor ve mekanik aksamlar da üretiliyor.

Türkiye'nin 2017'de ihraç ettiği 921 bin adet otomobilin 287 bin 915 adedi Oyak Renault tarafından üretildi. Ayrıca Oyak Renault 2017'de 599 bin 335 adet motor, 271 bin 174 vites kutusu, 383 bin 577 adet şasi takımı üretti. Oyak Renault, 70'e yakın ülkeye yaptığı ihracatla, Türkiye'nin toplam otomobil ihracatının yüzde 31'ini gerçekleştirdi. Oyak Renault’un 1971 yılında üretime başladığını hatırlatan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, Renault markasının birçok araç modelinin Bursa'da doğup dünyaya ihraç edildiğini belirtti. Aoun ayrıca şunları söyledi, "Başlangıçta 20 bin olan araç üretim kapasitemiz bugün 360 binlere yükseldi. 1970'li yıllardan günümüze Türkiye'de üretilen her iki otomobilden birinde Oyak Renault imzası var. Renault Grubu'nun dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biri olarak bugüne dek olduğu gibi, bundan sonra da rekorlarımızı yenilemeye ve başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

Oyak Renault, yeni bir rekora da imza atarak 6 milyonuncu otomobilinin ve 5.5 milyonuncu motorunun üretimini gerçekleştirdi. Üretilen 6 milyonuncu araç Renault Megane Sedan oldu ve Polonya'ya ihraç edildi.

Tamindir

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.