Renault Trucks’ın satışı düştü, siparişi arttı

Renault Trucks’ın satışı düştü, siparişi arttı

41.117 araç satışı ile dünyadaki pazar payını koruyan Renault Trucks, olumlu bir gösterge olarak önceki yıla kıyasla siparişlerinde de %12 artış kaydetti.

Daha önce benzeri görülmemiş bir sağlık krizinin damga vurduğu bir yılda Renault Trucks’un önceliği, müşterilerinin faaliyetlerine sorunsuz devam edebilmesini sağlamaktı. Renault Trucks satış ve servis merkezlerinin %90’ından fazlası, pandemi boyunca müşteri ve kamyonlarının ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdü. Bu olağanüstü kriz ortamında, hacimlerde yaşanan düşüşe rağmen 2020 yılında satışı gerçekleştirilen toplam 41.117 araç ile Renault Trucks pazar payını korumuş oldu. Olumlu bir gösterge olarak Renault Trucks, önceki yıla kıyasla siparişlerde %12 artış kaydetti.

Renault Trucks satış ve satış sonrası ağının %90’ından fazlası, pandemi boyunca hizmet sundu.

18 Mart 2020’de, Renault Trucks, çalışanlarının sağlığını korumak için Fransa’daki tesislerinden dördünü kapatmaya karar verdi. 23 Nisan 2020 tarihinden itibaren, kademeli olarak yeniden üretime geçildi.

Renault Trucks’un 2020 yılındaki bir numaralı önceliği, müşterilerinin arkasında durarak, bu kriz sırasında hayati öneme sahip olan işlerini sürdürmelerine yardımcı olmaktı. Mart ayındaki kısıtlamalar sırasında Renault Trucks, en sıkı sağlık ve güvenlik kurallarını uygulaması sayesinde dünya çapındaki satış ve servis ağlarının %90’ından fazlasının faaliyetlerini sürdürmesini sağladı.

Satış miktarları düştü, ancak siparişler arttı

Pandemi dönemi ve sonucunda ortaya çıkan ekonomik kriz, 2020 yılında ağır ticari araç pazarını önemli ölçüde etkiledi. Renault Trucks’un 2020 fatura hacmi, pazar trendini takip ederek %24 düşüşle 41.117 adet olarak gerçekleşti.

Bölgelere göre gerçekleştirilen satışlar

Avrupa (Fransa Hariç): 19.019 araç
Fransa: 17.937 araç
Diğer uluslararası pazarlar: 4.161 araç

Tonajlara göre satışlar

Ağır ve orta segment araçlar: 26.246 araç
Hafif ticari araçlar: 14.871 araç

2020 yılı için kayda değer bir pozitif gösterge de Renault Trucks’ın 2019 yılına kıyasla siparişlerde %12 artış kaydetmesiydi.

Avrupa’da pazar payını korudu, Fransa’da lider

Avrupa’da markaya özel operasyonel organizasyonlar ve kriz döneminde müşteri ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş esnek teklifler sayesinde Renault Trucks, bu çalkantılı pazardaki pozisyonunu korumayı başardı.

Avrupa’da 6 ton üzeri araç pazarında Renault Trucks, 2020 yılında %8,5’lik pazar payını korudu. 16 ton üzeri segmentte pazar payı aynı kalarak %8,8, orta segmentte (6-16 ton) ise 0,3 puan artarak %6,6 olarak gerçekleşti.

Fransa’da yurt içi pazarda tartışmasız liderliğini koruyarak >6t pazar payını %0,6 artırarak %28,3’e çıkardı.

2020 son çeyrek için pozitif bir gelişme de, Renault Trucks’ın önceki yıla kıyasla (2020, 4.çeyrek-2019, 4. çeyrek) siparişlerde %40 artış kaydetmesi oldu.

Uluslararası satışlar, %16 arttı

Uluslararası alanda Renault Trucks, satışlarında %16 artış kaydetti.

2020’de özellikle Renault Trucks için önemli bir pazar olan Cezayir’de güçlü bir toparlanma gözlendi ve 2019 yılına kıyasla %80 artış kaydedilerek 1.100 araç  satışı gerçekleştirildi. Meftah’daki montaj tesisi sayesinde Renault Trucks, Cezayir’deki lider konumunu pekiştirerek Avrupalı üreticiler arasında 16 ton üzeri pazarda %47,8 pazar payına sahip oldu.

Hareketli Türkiye pazarında Renault Trucks, son derece güçlü bir büyümeye imza atarak 2019’da 640 araç olarak gerçekleşen satışlarını, 2020’de 1.061 adet araca çıkarttı.

Renault Trucks’ın özel bir ikinci el araç ürün gamı (Renault Trucks T X-Port ve T X-64 İkinci El Kamyon Fabrikasında dönüştürüldü) sunduğu Sahra altı Afrika'da dikkate değer ölçüde yüksek bir performans ortaya kondu. Renault Trucks, bu pazarlarda aynı zamanda K ürün gamının özel bir ekstra güvenli versiyonu olan Renault Trucks K Safety modelini de satışa sundu.

İkinci el kamyonlarda satış hacmi, %9 artışla rekor kırdı

İkinci El Kamyonlar, Renault Trucks için stratejik bir sektör. Üreticinin yeni kamyon özellikleriyle ilgili attığı adımlar (gelecekte ikinci el kamyon pazarına giriş yapacağını göz önünde bulundurarak) ve pandemi sırasında finansal esneklik, sözleşme kesintilerinde kolaylık vb. konusunda alınan inisiyatifler, 2020’de iyi bir performans ortaya konmasını sağladı. Renault Trucks, satışı gerçekleştirilen 10.308 adet ikinci el araç ile, 2019’a kıyasla %9’luk artış sayesinde rekor bir satış hacmi kaydetmiş oldu.

Renault Trucks, ayrıca ikinci el kamyon hizmetlerinde de performansını önemli ölçüde artırarak, 2019 yılına kıyasla servis girişlerini 4 puan artırdı ve %28’e yükseltti. Ayrıca 2020’de Selection Garanti Sözleşmeli ikinci el kamyon satış sayısı da %25 artış gösterdi.

İkinci el kamyon pazarında güçlü bir konum

Renault Trucks, ikinci el araç pazarına yönelik tamamen inovatif bir yaklaşım geliştiriyor. Pazarda benzeri olmayan bu strateji, ileri dönüşüme ve geri dönüşüme dayanıyor.

Bunun en iyi örneği, Bourg-en-Bresse üretim tesisine entegre edilmiş olan ve ikinci el kamyonların dönüşümü için özel bir atölye olan İkinci El Kamyon Fabrikası’dır. Burada gerçekleştirilen dönüşümler için özel Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu dönüşümler, üretim prosesi ve kalite kontrol açısından fabrika çıkışlı yeni araçların üretiminde uygulananlar ile aynı yüksek standartları karşılıyor. 2020'de ikinci El Kamyon fabrikasında 500 ek araç üretildi ve bu yıl, Afrika ve Orta Doğu pazarlarına özel bir araç olan Renault Trucks T X-64 gibi yeni modellerin lansmanı gerçekleştirildi.

Ayrıca Renault Trucks, Indra Automobile Recycling tesisi ile ağır yük kamyonlarının kendi parçaları için geri dönüşüm ve yeniden kullanım sistemini hayata geçiriyor. Bu proje Fransa ADEME çevre kurumu tarafından onaylandı.

İkinci el araçlarına yaklaşımıyla gerçek bir öncü olan Renault Trucks, faaliyetlerini ve satın alma alışkanlıklarını dönüştürmenin yanı sıra döngüsel ekonomiye geçişi de hızlandırıyor.

renault-trucks_electric-range-for-each-segment.jpgRenault Trucks, elektrikli mobiliteye yoğun olarak yatırım yapmayı sürdürüyor

Renault Trucks, elektrikli mobilite satış hacimleri için iddialı hedefler belirledi. Renault Trucks, 2025 itibariyle elektrikli araçların toplam satışlarının %10’una, 2030 itibariyle ise %35’ine karşılık geleceğini duyurdu. Nihai hedef ise 2050 itibariyle araçlarının %100’ünü fosil yakıtsız hale getirmek.

Renault Trucks, bu amaca ulaşmak için muazzam yatırımlar yapıyor. Mart 2020 itibariyle Blainville-sur-Orne tesisinde ikinci nesil elektrikli araçların üretimine başladı ve şu anda pazardaki en geniş elektrikli araç ürün gamına sahip. Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. ve Master Z.E. modeller, şehir içi teslimat, dağıtım ve atık toplama gereksinimlerini karşılayan ve 3.1 tondan 26 tona uzanan geniş bir ürün gamı oluşturuyor.

Müşterilerine enerji dönüşümlerini hızlandırma konusunda yardımcı olmak amacıyla Renault Trucks, elektrikli mobiliteye özel yeni bir satış organizasyonu oluşturdu.

Bunlara paralel olarak her tür kullanıma uygun araç ürün gamının elektrifikasyonunu genişletmeye yönelik yatırımlarına devam ediyor. 2023 itibariyle, dağıtım, şantiye ve uzun yol gibi her pazar segmenti için bir elektrikli ürün gamı sunuluyor olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.