Renault Türkiye'de kamyon üretecek

Renault Türkiye'de kamyon üretecek

Renault Trucks, üretilecek ürünler, üretim rakamları ve çalışmayı düşündüğü yerli partner için karar verme aşamasında. 2008 yılı içinde başlaması...

Renault Trucks, üretilecek ürünler, üretim rakamları ve çalışmayı düşündüğü yerli partner için karar verme aşamasında. 2008 yılı içinde başlaması planlanan üretim için ilk aşamada 5 bin adetlik kapasite öngörülüyor. Üretiminin üçte ikisinin yurt dışına ihracı planlanan Türkiye'de kurulacak 4 kamyon montaj hattı için ilk etapta 10 milyon Euro'luk yatırım planlanıyor. Tüm fren sistemi İzmir Serbest Bölgesi'nde üretilerek, Fransa'ya gönderilen Renault Trucks'un Türkiye'de yatırım kararı ile ilgili çok sıcak bir aşamaya gelindiğini söyleyen Renault Trucks Genel Müdürü Gino Costa, çalışmanın yaz mevsimi öncesinde sonuçlanmasının beklendiğini açıkladı.

 3'te ikisi ihraç edilecek

 En son olarak onay aşamasında olduklarını bildiren Costa, "Çalışma büyük bir hız kazandı. Son aşamaya girmiş durumda. Şu anda çalışacağımız partnerimizi, üreteceğimiz ürünleri ve rakamları belirleme aşamasındayız. Biz yerli bir partnerle çalışmayı düşünüyoruz. Şu anda bunu tartışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de gerçekleştirilecek yatırımın bir kamyon üretimi olacağını söyleyen Costa, "İki değişik ağır vasıta üzerinde çalışıyoruz. Hangisinin olacağına henüz karar vermedik" derken, düşünülen iki ağır vasıtanın da Türkiye'de satılan bir model olduğunu belirtti. Üretim montaj hattı kurulduğunda yılda 5 bin araç üretim düşünüldüğünü belirten Costa, "Üretim, sadece iç pazar için olmayacak. İhracat için düşünülen bir üretim gerçekleştirilecek. Türkiye'deki üretimle ilgili yatırıma odaklandım" diye konuştu. Kısa sürede konuyla ilgili açıklamaların da yapılacağını açıklayan Costa, yatırımın 10. kuruluş yıl dönümlerinde yapılmasının planlandığını belirterek, "Bu yıl kasım ayında 10. kuruluş yılımızı kutlayacağız. 10'uncu yıl kutlamalarımızda açıklamak istiyoruz. Ancak eylül gibi de yapabiliriz" dedi.

Renault Trucks International Başkanı Eric Labat ise daha önce, Türkiye'de uzun zamandır planlanan üretim yatırımını 2008'de hayata geçirmek istediklerini ve yatırım sonucunda üretimin üçte ikisini yurt dışına ihracı planlanırken, yatırım rakamının ise ilk etapta yaklaşık 10 milyon euro olacağını açıklamıştı.

 

Hamide HANGÜL - DÜNYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.