Renault'dan 'trafik' eğitimi

Renault'dan 'trafik' eğitimi

İbrahim Aybar, Total firması ile birlikte yürüttükleri, ''Sokakta İlk Adımlar'' isimli, ilköğretim öğrencilerine yönelik yol güvenliği eğitim projesinin...

İbrahim Aybar, Total firması ile birlikte yürüttükleri, ''Sokakta İlk Adımlar'' isimli, ilköğretim öğrencilerine yönelik yol güvenliği eğitim projesinin Konya ayağının tanıtım toplantısına katıldı.

Konya İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda düzen toplantıda konuşan Aybar, amaçlarının, trafikte en büyük risk grubunda yer alan çocukları yol güvenliği bilinciyle erken yaşlarda tanıştırmak olduğunu vurguladı.

Aybar, 2002 yılında başlattıkları bu proje kapsamında 25 ilde 270 bin öğrenciye ulaştıklarını, başarıyla devam eden bu çalışmada hedefin bir milyon öğrenci olduğunu ifade etti.

''Bu çalışmayla 20-30 yıl sonra direksiyon başına geçecek olan yavrularımıza trafik eğitimi veriyoruz'' diyen Aybar, 2007 yılında ülkemizde 825 bin trafik kazası olduğunu, bu kazalarda 5 bin 4 kişinin hayatını kaybettiğini, bu rakamların trafikteki riskin önemini çarpıcı şekilde ortaya koyduğunu anlattı.

Otomobilleri, otobanları, yolları yapan insanların trafik kurallarını da kendisinin koyduğunu ancak, bu kurallara yeni kendisinin uymadığını ifade eden Aybar, şunları kaydetti:

''Çocuklarımızın eğitimi ve trafik konusunda bilinçlenmesiyle, ülkemiz, insanların trafik kazalarında ölmediği bir yer haline gelecektir. Bizim firmanın reklamlarında araçların sağlamlığı ön plana çıkarılır, testlerde defalarca çarpışan otomobilin bile içindeki kişiyi koruduğu vurgulanır. Ancak, trafik kurallarını öğrenip uyguladığımızda, belki de bu otomobiller hiç çarpışmayacak, insanlar da yaralanıp ölmeyecek. Konya'da uygulayacağımız projede de, okullara, tıpkı bir müfredat dersi gibi hazırladığımız eğitim setlerini dağıtacağız. Öğrencilerimiz dersleri, yine firmamızın hazırladığı, kahramanı bir uzaylı çizgi film karakteri olan eğitici filmle işleyerek, büyük keyif alarak yapacak.''

Aybar, saat 10.30'da başlaması gereken tanıtım toplantısının, yaşanan aksilikler nedeniyle planlanandan 4 saat geç başlaması nedeniyle katılımcılara, gösterdikleri anlayış nedeniyle teşekkür etti.

Proje ortağı Total Türkiye firmasının Genel Müdürü Muammer Ekim ve Konya Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir'in de konuşma yaptığı programa, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de katıldı.

Tanıtım toplantısına katılan konuklar daha sonra, kürsüye gelen ana okulu öğrencileri ve eğitim programının maskotu olan, ''woosh'' adlı uzaylı çizgi film kahramanının kostümünü giyen animatörle fotoğraf çektirdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.