Reysaş, istasyon yatırımlarıyla büyüyecek
Demiryolu lojistiğine hem vagon hem de istasyon anlamında en büyük yatırımı yapan firmalardan olan Reysaş Lojistik, 2015 yılında gözünü sektörün zirvesine...
Demiryolu lojistiğine hem vagon hem de istasyon anlamında en büyük yatırımı yapan firmalardan olan Reysaş Lojistik, 2015 yılında gözünü sektörün zirvesine dikti. Yeni özmal vagon ve istasyon yatırımlarıyla demiryolu lojistiğinin en büyüğü olmayı hedeflediklerini söyleyen Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Bozüyük, Samsun, İzmir ve Kayseri istasyon yatırımlarının devam ettiğini belirtti.
Reysaş’ın, yurtiçinnde özmal vagon konusunda Türkiye’de önde gelen firmalarından biri olduğunu kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2015 yılında zirveyi hedeflediklerini belirtti. Faaliyette olan Kocaeli Köseköy İstasyonu, Mersin Taşkent İstasyonu ve İstanbul Çatalca İstasyonu’nun yanı sıra Bozüyük, Samsun, İzmir ve Kayseri istasyon yatırımlarının devam ettiğini aktaran Döven, “Öncelikle vagon sayımızı artırmak ve yeni istasyon yatırımlarımızı bitirerek Türkiye’nin en büyük demiryolu terminallerini hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
“DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINI VAGON
ALIP-SATMAK OLARAK GÖRMÜYORUZ”
Müşterilerin taleplerine cevap vermek amacıyla birçok çeşit vagon tipini filolarında barındırdıklarını vurgulayan Durmuş Döven, “Reysaş olarak müşterilerimize daha iyi hizmet vermek amacı ile taşımacılıkta vagon yatırımının dışında operasyonların çok daha verimli olması amacıyla konteyner, hareketli konteyner vinçlerinin yatırımlarını gerçekleştirdik. Bugün gelinen noktada Reysaş dökme maden taşımasından paletli MDF taşımasına kadar büyük bir yük yelpazesine hizmet veriyor. Bunun yanında toplamda 150 bin metrekareyi bulan özmal istasyonlarında hem kendi vagonları ile yapılan demiryolu operasyonlarını yürütürken üçüncü şahısların vagonlarıyla yapmış oldukları demiryolu taşımalarına da operasyonel hizmet veriyoruz. Bu açıdan bakıldığında Reysaş, demiryolu taşımacılığını sadece vagon satın alınıp taşımacılık yapılan bir hizmet olarak görmemekte olup Türkiye’nin demiryolu taşımacılığında en önemli eksiği olan istasyon yatırımlarını da kendi özmal sahalarına yapmaktadır” diye konuştu.
ÖNCELİK LİMAN VE SINIRLAR
Daha çok limanlara ve sınır garlarına yapılan taşımalara önem verdiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Döven, özellikle Mersin, İskenderun ve Samsun Limanlarından günlük ikişer blok, Tatvan gibi sınır garlarına da her gün bir blok yük taşıdıklarının altını çizdi. Yurtdışı demiryolu taşımacılığında ise özmal 45’’ konteynerler ile hizmet verdiklerini belirten Döven, “Reysaş bugün itibari ile demiryolu ile yapılan uluslararası taşımalarda da Türkiye’nin en büyük firmasıdır. Günlük olarak çeşitli istasyonlardan minimum 3 tren yükümüz kalkıyor. 2014 yılında milyon tonu geçen bir taşımamız oldu” ifadelerini kullandı.
“ÖTV’SİZ AKARYAKIT VE ENERJİ
DEMİRYOLUNUN DA HAKKI OLMALI”
Çıkan yeni yasa ile serbest bırakılan lokomotif işletmelerine de aynı deniz yollarında olan ÖTV siz akaryakıt ve enerji hakkı tanınması gerektiğini söyleyen Durmuş Döven, demiryolu taşımacılığının, yapısı itibari ile düzenli, çevreye saygılı ve maliyet avantajına sahip bir taşımacılık şekli olduğunu kaydetti. Döven, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk ekonomisi demiryolu taşımacılığının gelişmesiyle hem enerji maliyetlerindeki düşüşten kaynaklanacak cari açıktaki olumlu azalma ile hem de özellikle maden sektörünün ihracatı daha kolay yapabilmesinden çok büyük avantajlar sağlayacak. Kamu Demiryolu taşımacılığı konusunda son dönemde çıkardığı teşvik yasası ile demiryolu taşımacılığını stratejik yatırım kapsamına almıştır. Bu sektör için çok önemli bir faydadır. Bu teşviğin sadece vagon için değil demiryolunu tamamlayıcı diğer unsurlar için de uygulanması gerekmektedir” dedi.
Burak GÜNER - LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.