RMK Marine Katar’a çıkarma yaptı
RMK Marine, Ortadoğu ve Afrika’yı buluşturan DIMDEX 2014 Denizcilik ve Savunma Fuarı’na katıldı. Türk özel sektör tersaneleri tarihindeki en büyük...
RMK Marine, Ortadoğu ve Afrika’yı buluşturan DIMDEX 2014 Denizcilik ve Savunma Fuarı’na katıldı.
Türk özel sektör tersaneleri tarihindeki en büyük askeri gemi ihalesini alan ilk tersane olan RMK Marine, Türk gemi inşa endüstrisini temsilen, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 4. DIMDEX Fuarı’na katıldı. RMK Marine, Ortadoğu ve Afrika’nın savunma endüstrisi liderlerini biraraya getiren bu fuarda, denizcilik sektöründe yaşanan gelişmeleri ve gelecekteki projelerini paylaştı
Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin en büyük özel tersaneleri arasında yer alan şirketi RMK Marine, Katar'ın başkenti Doha'da 25-27 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen DIMDEX 2014 Fuarı’na ikinci kez katılarak Türk özel gemi inşa endüstrisini temsil etti.
Bu sene 4. kez gerçekleştirilen DIMDEX 2014 fuarının en önemli özelliği, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin, uluslararası alanda denizcilik ve savunma endüstrisi liderlerini, temsilcilerini ve bürokratları, talebi gitgide yükselen savunma endüstrisi alanında biraraya getirmesi olarak belirtiliyor. DIMDEX 2014 fuarı ayrıca, uluslararası elektronik, teknolojik gelişim ve silah sistemleri üreticilerini de, savunma endüstrisi devleri ile biraraya getiriyor. RMK Marine’in standı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın koordinasyonunda kurulan Türk bölümünde H6-18’de yer aldı.
RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk, RMK Marine’in prestijli Dimdex Fuarı’na katılımını “Bu yıl Dimdex Fuarı’nda ülkemizi ikinci kez temsil etmekten mutluluk duyduk. Türk savunma endüstrisinin kabiliyetleri ve süregelen projelerini uluslararası katılımcılarla paylaşmak bize onur verdi” şeklinde değerlendirdi.
Yeni projelerle boy gösterdi
2000 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na TCG Alb. Hakkı Burak ve TCG Yzb. İhsan Tolunay isimli 2100 DWT kapasiteli iki askeri lojistik gemisini başarıyla teslim eden RMK Marine, fuarda mevcut ve gelecekte olan projelerini de sergiledi.
RMK Marine, 85m Korvet platformu, azami sürati 30+ deniz mili olan Çok Amaçlı Korvet’i, 42 m Hızlı Taarruz Botu ve 66m Çok Maksatlı Sahil Güvenlik gemisi projelerinin yanı sıra, Sahil Güvenlik Komutanlığı için halen yapımı devam etmekte olan Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemisi projelerini fuarda sergiledi. Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemisi, 88.6m uzunluğunda, 1700 ton ağırlığa sahip ve azami sürati 22 deniz mili. RMK Marine, fuarda hem askeri gemi yapım hem de entegre silah ve elektronik sistemler konusundaki başarılarını ve tecrübelerini sergiledi. Toplamda 4 adet olarak inşa edilen SGAK Gemileri’nden 3 tanesi Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi. Sonuncu gemi ise Nisan 2014’te teslim edilecek.
RMK Marine esas üstlenici olarak, Katar Deniz Güçleri’nin açmış olduğu korvet projesi ihalesinde STM, Aselsan ve Havelsan ile birlikte teklif vermiştir. RMK Marine STM ile birlikte platformun tasarım sorumluluğu için teklif vermiştir. Böylelikle tersane, korvet ve OPV sınıfı gemiler ve savaş sistemleri kabiliyetleri konusunda, Türk sektörünün sahip olduğu know-how ve tecrübeyi yansıtacaktır.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.