Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'i yeni CEO olarak atadı

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'i yeni CEO olarak atadı

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings plc CEO'su olarak atandığını duyurdu. Erginbilgiç, 24 Şubat 2022 tarihinde bu yılın sonunda görevinden ayrılacağını açıklayan Warren East'in yerini 1 Ocak 2023 tarihinde alacak.

Pek çok uluslararası şirkette görev yapan Erginbilgiç, 5 yılı yönetim grubunda olmak üzere 20 yılı aşkın süreli BP kariyerine sahip. Erginbilgiç, 2020'de son görevinden ayrılmadan önce BP'nin Rafineri, Petrokimya, Servis İstasyonu Ağı, Madeni Yağlar, Midstream operasyonları ve Air BP jet yakıtı operasyonlarını da içine alan alt iş birimini yönetiyordu.

Havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN de dahil olmak üzere ağır sanayi ve imalat şirketlerinin çeşitli yönetim kademelerinde de görev alan Erginbilgiç, halihazırda, altyapı işletmelerinde büyük ölçekli yatırımlara odaklanan ve yatırımcılar için 81 milyar dolarlık bir fonu yöneten özel sermaye şirketi olan Global Infrastructure Partners'ın da (GIP) ortağı bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew, "Tufan Erginbilgiç'in CEO olarak atandığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Erginbilgiç, çok uluslu kuruluşlarda yüksek performanslı bir kültür yönetme ve yatırımcılara sonuçlar sunma becerisiyle, önemli başarılar elde eden ekipleri yönetmiş bir lider.

Kapsamlı bir stratejik ve operasyonel deneyime sahip olan Erginbilgiç, havacılık ve uzay da dâhil olmak üzere güvenlik açısından kritik sektörlerin yanı sıra, düşük karbon teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ve ticari fırsatlar konusunda da oldukça deneyimli. Kendisinin son yıllarda Rolls-Royce'un oluşturduğu stratejik temellerin üzerine ekleyeceği katkıları görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Erginbilgiç ise önemli ticari fırsatların ve stratejik değişimlerin yaşandığı, müşterilerinin enerji dönüşümünü benimsedikleri bir dönemde Rolls-Royce’a katılmaktan onur ve mutluluk duyduğunu aktararak, "Mühendislik alanındaki mükemmelliği ve yenilikçi teknolojisi ile şirketin uzun yıllar boyunca inşa ettiği pazar konumlarının tam potansiyelini sunmaya ve tüm paydaşlar için değer yaratmak amacıyla bir büyüme altyapısı oluşturmaya kararlıyım. Bu ikonik küresel mühendislik markasının bir sonraki başarılı döneminde dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, ortaklar ve Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışacağım için çok heyecanlıyım."yorumunu yaptı.

Erginbilgiç halen çok uluslu taşıma araçları üreticisi Iveco Group NV, enerji, sağlık ve teknoloji grubu DCC plc ve enerji şirketi Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'de (TÜPRAŞ) yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.