Rusya’da Türk treyleri rüzgârı esti

Rusya’da Türk treyleri rüzgârı esti

COMvex Teknolojileri Fuarı’na 36 ülkeden 250 firma yer aldı. 32 firma ile Türkiye en fazla katılım sağlayan yabancı ülke olurken TREDER üyeleri; Adakon, BRF, Güven Makine, Makinsan, Reis, Nursan, Orthaus, Seyit Usta pazara yönelik ürünlerini sergiledi.

Moskova'daki Crocus Expo IEC, 28-31 Mayıs tarihleri arasında ülkenin en büyük ticari araç ve kamyon fuarına ev sahipliği yapıyor. Ülkenin en büyük ticari araç ve kamyon fuarı COMvex teknolojileri Fuarı, geçen yıla kıyasla, fuar alanı 2,5 kat artırılarak 60.000 m2'ye çıkardı. COMvex'te altı ülkeden katılımcılar yer aldı. Belarus, Çin, İran, Türkiye, Rusya, Özbekistan ve İranlı firmalar fuarda ürünlerini sergilerken Türkiye 32 firma ile en çok katılım sağlayan ülke oldu.

Adakon ihracatını yüzde 50’lere çıkarmayı hedefliyor

Adakon Treyler Genel Müdürü Yasin Sakarya, global treyler pazarının daraldığı bu dönemde en hızlı pazar olan Rusya’da yer almak istediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl toplam satışta ihracat paylarının yüzde 20 dolayında olduğunu kaydeden Sakarya, bunu yüzde 50’lere çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Sakarya, fuarda 4 bin 900 kg ağırlığında sektörün en hafif damper şaselerinden birini sergilediklerini belirtti.

BRF, Rusya pazarı için 66 euro paletlik frigorifik treylerini tanıttı

BRF Trailer Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ramazan, fuara üç dingilli, palet dolablı frigorifik ürünle katıldıklarını söyledi. Çift katlı treyler sayesinde yükleme kapasitesinin arttırıldığını ifade eden Ramazan, pandemi ile yükselen frigorifik treyler pazarına olan talebin yurtiçinde kredilere ulaşım yurtdışındada bölgesel sıkıntılar nedeni ile daraldığını vurguladı.

Güven Rusya’daki pazar liderliğini pekiştirmek istiyor

Güven Makine Yurtdışı Pazarlar Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Metin Kirmit, Rusya silobas pazarında lider olduklarını belirterek “Hem bayimizle olan ilişkimizi geliştirmek adına hem de mevcut gelişmeleri takip etmek adına buraya fuara katıldık. Rusya bizim için çok önemli bir pazar. İhracatımızın yüzde 25’ini Rusya'ya gerçekleştiriyoruz. Amacımız yeni yaptığımız yatırımla beraber bunu daha da artırmak” şeklinde konuştu.

makinsan.jpegMakinsan, Rusya’da Pazar payını arttırmak istiyor

Makinsan Genel Müdür Yardımcısı Necati Arık, fuara küvet tipi damper treyler,

3 dingilli flat bad, 4 dingilli lowbed, 3 dingilli konteyner taşıyıcı ile katıldıkları bilgisini verdi. Rusya pazarındaki pazar payını sergiledikleri yeni ürünlerle arttırmak istediklerini aktaran Arık, “Mevcut Rusya bayimizle iş ilişkilerimizi arttırarak daha fazla mutlu müşteri yaratmak istiyoruz” dedi.

nursan.jpgNursan, Rusya pazarı için tenteli treyleri de sunuyor

Nursan İhracat Sorumlusu Aziz Toprakkale, 9 metrekare ile başladıkları Rusya Fuar serüvenine bugün 480 metrekarelik standlarında devam ettiklerini söyledi. Toprakkale, “Fuara üç araç ile katıldık; silobas, alüminyum tanker ve tenteli treyler. Tenteli ürünü ilk defa sergiliyoruz. Rusya'da 10-15 yıldır aktif ihracatımız var. Yıllık en az 300 ile 500 arasında satış adetimiz var. Bunu daha da yukarı çıkarmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

orthaus.jpgOrthaus Akordiyon Treyler ile üçü bir arada

Orthaus Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karaarslan, fuara üç treylerin özelliğini taşıyan Akordiyon Treyler ile katıldıklarını söyledi. Söz konusu treyler ile rulo taşıyıcı, konteyner taşıyıcı ve tenteli treyler özelliklerini bir arada sunduklarını kaydeden Karaarslan, ürünün ilk defa Rusya’da COMvex Fuarı’nda sergilendiğini vurguladı.

reis-treyler.jpegReis Treyler’den Rusya pazarına özel iki ürün

Reis Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Serin, fuara özel olarak 16,5 metre uzunluğunda tenteli treyler ve 40 feetlik 4 dingilli konteyer taşıyıcı ile katıldıkları bilgisini verdi. Üretiminin yüzde 60’ını ihraç ettiklerini belirten Serin, bu payı korumak ve daha geliştirmek istediklerini vurguladı. Rusya pazarına da önem verdiklerini hatırlatan Serin, frigorifik treyler üretmeyi planladıklarını söyledi.

seyit-usta-3.jpgSeyit Usta, üçü yeni olmak üzere 5 ürünle fuara katıldı

Seyit Usta Treyler Genel Müdür Yardımcısı Alp Arslan, 2019 senesinden bu yana Rusya’daki fuarlara katıldıklarını belirterek, fuarda üçü yeni olmak üzere 5 ürünle boy gösterdiklerini vurguladı. “İlk başladığımızda 9 metrekare olan fuar alanımız şu anda 290 metrekare oldu.” diyen Arslan, “Daha önce sergilediğimiz Teleskopik konteyner taşıyıcı, dört dingilli konteyner taşıyıcıya ek olarak bu yıl 20’lik swap body tank taşıyıcı, platform treyler ve tenteli treyleri ilk olarak bu fuarda tanıtıyoruz. Rusya’da pazar payımızı artırıyoruz. Bayi yapımız sayesinde bütün işlemleri tek elden, anahtar teslim yapıyoruz” şeklinde konuştu.

treder.jpegTürkiye rekor kırdı

Taneva Fuarcılık Kurucu Ortağı İdil Aslantaş Türkiye’den rekor katılım olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi: “İlk kez 2023 yılında düzenlenen Comvex Fuarı’na Türkiye’den 850 metrekare alanda 4 firma katılım sağlamıştı. Bu yıl toplam 32 firma ile yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda katılımımız bulunuyor. Türkiye için ayrılan alanların satışı 2023 yılının Aralık ayında tamamlandı. Bu katılım Türkiye için rekor düzeyde. Fuar eş zamanlı olarak CTT- Uluslararası İş ve İnşaat Makineleri Fuarı, CTO- Uluslararası Otomotiv ve Yedek Parça Fuarı ve Logistika Expo- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Fuarı ile birlikte toplam 200 bin metrekare alanda 12 ihtisas salonunda düzenleniyor. Birbiri ile entegre bu salonlardaki katılımcılar, ziyaretçilere essiz bir deneyim sunuyor. Birbiri ile entegre bu salonlardaki katılımcılar, ziyaretçilere essiz bir deneyim sunuyor.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.