Sağlık Lojistik, “Yeşil Lojistik Belgesi” aldı

Sağlık Lojistik, “Yeşil Lojistik Belgesi” aldı

Çevreci yatırımlarla adından söz ettiren Sağlık Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen "Yeşil Lojistik Belgesi"ni almaya hak kazanarak, izlediği “Sürdürülebilir Dünya Taşımacılığı” vizyonu doğrultusunda yeşil bir adım daha attı.

2022’de yürürlüğe giren Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’nin 7. Maddesi’nde belirtilen yeşil lojistik faaliyetlerini tamamlayan gerçek ve tüzel kişilere verilen Yeşil Lojistik Belgesi için yılda en az 200 kombine yük taşımacılığı seferinin gerçekleştirilmiş olması ve enerji tüketim miktarının azami yüzde 5'inin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini gösteren belge ve sertifikaya sahip olunması isteniyor. Bunun yanı sıra bu firmaların küresel ısınmaya etkisi az olan belirli gazlarla çalışan iklimlendirme sistemlerini ve yeşil paketleme ürünlerini kullanmaları, yıllık belli miktarda fidan bağışı faaliyetlerine katılmış olmaları da şartlar arasında yer alıyor.

Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’nde yer alan şartları sağlayarak almaya hak kazandıkları Yeşil Lojistik Belgesi ile çevreci vizyonları doğrultusunda bir adım daha attıklarını belirten Sağlık Lojistik İcra Kurulu Başkanı Ramis Sağlık, sektörde yaptıkları ve yapacakları güçlü çevreci yatırımlarla bu doğrultuda ilerlemeye devam edecekleri bilgisini verdi.

Ramis Sağlık, gelişmiş lojistik operasyon hizmetleri ve akıllı depo ağıyla Sağlık Lojistik’in, izlediği “Sürdürülebilir Dünya Taşımacılığı” vizyonuna iş yapış modelleriyle de entegre olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü;

-"Sürdürülebilir lojistik kapsamında; gelişmiş akıllı depolama çözümlerimiz ve alternatif taşıma yöntemlerimizle karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandık, yine bu ay 500 araçlık güçlü bir yatırım yaptık. Denizyolu ve demiryolu gibi çevre dostu seçenekleri kullanarak vizyonumuzu desteklerken karayolunda da bu vizyona bağlı kalarak çevresel etkimizi minimize etme konusundaki taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Ülkemize olan güvenimiz tam, bu minvalde güçlü yatırımlarımıza devam edeceğiz.”
Yeşil Lojistik Belgesinin Firmalara Sağladığı Avantajlar

Yeşil Lojistik Belgesi, şirketlere birtakım avantajlar da getiriyor. Yönetmeliğin 14. Maddesi’nde Yeşil Lojistik Belgesi ile Bakanlığın ilgili konularda belge sahiplerine ek destekler, imtiyazlar ve muafiyetler de sağlayabileceği belirtiliyor. Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan yönetmelikle, kombine yük taşımacılığı ve yeşil lojistik faaliyetlere ilişkin esaslar belirlenerek bütünleşik, dengeli ve çevreyle dost bir taşımacılık düzeninin oluşturulmasının desteklenmesi ve teşvik edilmesi amaçlanıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.