Samsun-Ordu demiryolu Sarp'a kadar uzatılacak

Samsun-Ordu demiryolu Sarp'a kadar uzatılacak

Samsun-Sarp Demiryolu 2021 yılının müjdesi olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından dile getirildi.

Proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bakan, bölge için planlanmış olan Samsun-Ordu projesinin devamı niteliğinde Sarp’a kadar ulaşacak bir ağın hayata geçirileceğini söyledi. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu Valileri Samsun Sarp Demiryolu Projesi için birlikte hareket etme kararı almalarının ardından yoğun bir şekilde gündemde tutulan proje bölge için yüzyılın projesi niteliği taşıyor.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek gelişmelerin ardından bir açıklama gerçekleştirerek ‘Bu projenin hayata geçirilmesi için valilerin ortak kararını olumlu buluyor ve aynı zamanda Karadeniz bölgesindeki Oda ve Borsalar olarak bizlerin de ortak kararı ve gündemi Samsun-Sarp Demiryolu Projesidir. Bölgemiz ve ülkemiz için Kafkaslar açılan Sarp Sınır kapısı demir yolu ağına bağlanması ve ülkemizin dünya ticaretinde daha büyük pay sahibi olması açısından son derece önemlidir.’ ifadelerini kullandı.

Hayati AKBAŞ - HOPA / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum