“Şans Kurabiyesi” bin 500 öğrenciye ulaştı

“Şans Kurabiyesi” bin 500 öğrenciye ulaştı

Prof. Dr. Okan Tuna ve Murat Şentürk, Şans Kurabiyesi Eğitimi ile Şubat ayından bu yana bin 500 lise öğrencisine ulaştı, öğrencilere “akışına bırakmayın” dedi.

Yaklaşan üniversite tercihleri öncesi motivasyon, sınav kaygısı ve teknik binlerce detayı dinlemekten yorulmuş lise öğrencileri ve öğretmenlerine soluk aldıran Şans Kurabiyesi Eğitimi, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Murat Şentürk tarafından gerçekleştiriliyor. 2015 yılı Şubat ayından bu yana bin 500 lise öğrencisine ulaşan bu interaktif eğitim, öğrencilere özetle “hayatı akışına bırakma, yönet” diyor.

 

Prof. Dr. Okan Tuna, eğitimin ilk bölümünde öğrencilere mutlaka hayattaki kişisel misyonlarını oluşturmaları gerektiğini, çevrenin etkisi ile değil, kişisel SWOT analizlerini tamamlamış şekilde tercihler yapmalarının önemini anlatıyor. Her insanın güçlü ve zayıf yönleri olduğundan yola çıkan Tuna öğrencilere, “Güçlü ve zayıf yönlerinizi bilin, kendinizi tanıyın, sonrasında dünyada neler oluyor, yaklaşan fırsatlar ne olabilir, benim gelecek olarak gördüğüm yerde ne tehditler var ona bakın” diyor. Öğrencilere özgeçmişlerinden önce bir “özgelecek” yazmalarını öneren Tuna, 20 yıl sonra ben neredeyim sorusunu kendinize her zaman sorun, hayatınızın her döneminde gelecek 20 yıllık planınız her zaman olsun diyor.

 

Eğitimin ikinci bölümünde ise Murat Şentürk, hayatımızda lojistik olmazsa ne olur konusunda öğrencilerin fikirlerini alıyor, sonrasında video ve animasyon destekli sunumu ile öğrencilere lojistiğin önemini anlatıyor. Lojistiğin en basit anlatımı ile bir organizasyon, bir planlama işi olduğunu belirten Şentürk, “Tükettiğimiz her ürünün arkasında bir lojistik faaliyet dizisi var. Tüketiciler olarak bu faaliyetlerin maliyetlerini biz ödüyoruz. Üreticiler de lojistiği daha iyi yaparak rekabetçi olmak istiyorlar. Bu nedenle lojistik mezunları sadece lojistik firmalarında değil, her sektörde ihtiyaç duyular elemanlar oluyor” diyor.

 

Şans Kurabiyesi Eğitimi bundan böyle de lise öğrencileri ile buluşmaya onlara hayata ve mesleklere dair tüyolar vermeye devam edecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.