Sarp Intermodal, Avrupa'da büyüyor
Avrupa’daki iş hacmini büyütmek ve Avrupa ile Türkiye arasında intermodal taşımacılık altyapısını oturtmak isteyen Sarp Intermodal, Bulgaristan’da şirket kurdu. Sarp Intermodal Bulgaria isimli şirket, ilk etapta 10 adet çekici yatırımı gerçekleştirdi.
Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında intermodal taşımacılık hizmeti vermek amacıyla 2014 yılında kurulan Sarp Intermodal, yurtdışı yatırımlarına İtalya’nın ardından Bulgaristan’ı ekledi. Avrupa’nın önemli taşımacılık şirketleriyle yaptığı iş ortaklıklarıyla kısa sürede pazarın en önemli oyuncularından biri olan şirket, Bulgaristan’daki faaliyetlerini ‘Sarp Intermodal Bulgaria’ adıyla sürdürecek.
Kurdukları yeni şirket ile ilgili bilgiler veren Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, “Bulgaristan’ın AB üyesi olması ve Avrupa’da serbest dolaşıma imkân sağlaması nedeniyle bu ülkede yatırım gerçekleştirdik. Ayrıca Türkiye’ye yakın olması da avantaj” diye konuştu.
Bulgaristan Üs Olarak Değerlendirilebilir
Bulgaristan ile diğer Avrupa ülkeleri arasında kullanılması için ilk etapta 10 adet çekici yatırımı yaptıklarını dile getiren Talay, yatırımların gelecek iki yıl içinde devam edeceğini açıkladı.
“Yatırımı sadece Bulgaristan iç pazarına yönelik değil, tüm AB ülkelerine açılan bir üs olarak değerlendiriyoruz.” diyen Onur Talay, özellikle Doğu Avrupa ülkelerine yapılacak taşımalar için önemli bir konumda olduklarının altını çizdi.
Türkiye ile Avrupa Arasındaki Intermodal Ağ Güçlenecek
Yeni şirketin Türkiye ile Bulgaristan arasında yapılacak intermodal taşımalarda da söz sahibi olacağını aktaran Talay, iki ülke arasında demiryolu deneme sürüşlerinin başladığını hatırlattı. Önümüzdeki yıllarda bu bölgede intermodal taşımacılığın artacağını da öngördüklerini söyledi.
Sırada Almanya ve İngiltere Var
İtalya’nın Trieste şehrinde bir ofisi bulunan Sarp Intermodal, Bulgaristan’dan sonra Almanya ve İngiltere’de de yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor. 16 Avrupa ülkesi ile Türkiye arasında intermodal taşımacılık yapan şirket, geçtiğimiz yıl Fas ve Tunus taşımalarıyla Kuzey Afrika pazarına da giriş yapmıştı.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.