Schengen eziyeti, ihracatımızı da vuruyor

Schengen eziyeti, ihracatımızı da vuruyor

Türkiye'den Avrupa'ya ihracat taşımacılığı yapan TIR'lar, Bulgaristan'ın Schengen bölgesine katılması nedeniyle sıkılaştırılan denetimlerden dolayı Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 24 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan ve Romanya'nın 31 Mart'tan itibaren Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşım imkanı sağlayan Schengen bölgesine kısmen katılması için anlaşma sağlanmasının ardından Türkiye'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda kontroller sıkılaştırıldı. Bunun üzerine Türkiye'den aldıkları ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine taşıyan TIR'lar, Hamzabeyli yolu üzerinde 24 kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu. Hamzabeyli'nin 750 kapasiteli TIR parkı da tamamen dolmuş durumda. Şoförler, saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalırken, yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyor.

KALICI ÇÖZÜM OLMALI

Normalde 15 günde tamamladıkları yolculuğun, kuyruk nedeniyle 25 gün sürebildiğini belirten TIR şoförleri, her yıl bu aylarda sıkıntı olurken bu yıl Schengen bölgesi nedeniyle daha fazla kuyruğun oluştuğunu belirtiyor. Yetkililerin bu soruna kalıcı bir çözüm bulması gerektiği vurgulanıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.