15. Lojistik Vaka ödülleri sahiplerini buldu

Mars Logistics ana sponsorluğunda Lojistik Derneği (LODER) tarafından 15 yıldır sektörün gelişimini desteklemek ve nitelikli insan kaynağı kazandırmak adına düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Lojistik Vaka Yarışması 2018’in kazananları belli oldu.

Kurulduğu günden bu yana aydınlık bir ülke yaratmanın ancak genç nesillere eğitim alanında destek ile mümkün olacağı bilinciyle hareket eden Türkiye’nin lider lojistik şirketi Mars Logistics, “Lojistik Vaka Yarışması” ile sektörde farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Mars Logistics ve Lojistik Derneği’nin (LODER) katkılarıyla bu yıl 15.incisi düzenlenen Lojistik Vaka Yarışması’na yaklaşık 1.000 öğrenci başvurdu. 3 Temmuz 2018 Salı günü İstanbul Arjaan by Rotana Hotel’de gerçekleştirilen yarışmanın final etabına değerlendirme ve elemeler sonucunda 6 takım, toplam 18 öğrenci katıldı. Gün boyu sunumların gerçekleştiği ve 3 kategoride öğrencilerin mücadele ettiği yarışmada, kazanan takımlara 3 bin TL para ödülü Mars Logistics yöneticileri, LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve yarışma jürisinde yer alan akademisyenler tarafından takdim edildi.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın takdimiyle başlayan gecede ilk konuşmayı Mars Lojistik İnsan kaynakları Direktörü Nihal Kansu gerçekleştirdi.

“Lisan olmazsa eksik kalırsınız”

Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, öğrencilere seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Okulları bitiriyoruz ama lisan bilmezsek bir yerler eksik kalıyor. O nedenle mutlak surette bir ya da birkaç dil öğrenmeniz gerekir. Mars Lojistik olarak çok ciddi bir staj programı yapıyoruz. Çalışanlarımızın büyük kısmı da aldığımız stajyerlerden oluşuyor. Staj başvurularınızda kendinizi çok iyi ifade edin ve o şirkete ne katabilirim diye düşünün. Sizler bizim geleceğimizsiniz.”

“Turkish Cargo cirosunun yüzde 65’i transitten geliyor”

Turkish Cargo’nun, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizen Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen; “Dünyanın herhangi bir yerinden aldığımız kargoları, 122 ülkede 300’den fazla destinasyona taşıyoruz. Türkiye, dünya ticareti ağırlık merkezlerine en optimum konumda muazzam bir jeopolitik merkezde yer alıyor bu doğal hub konumunun avantajlarıyla hareket eden Turkish Cargo’nun cirosunun % 65’ini transit kargo taşımaları oluşturuyor.’’

İstanbul Yeni Havalimanı’na taşındığımızda ve tüm fazlar tamamlandığında yılda 4 milyon ton kargoyu elleçleyebilecek kapasiteye ulaşacağız. Bu rakam şu anda en büyük kapasiteye sahip olan Hong Kong Havalimanı’nın yaklaşık 2 katına denk gelmektedir. İstanbul Yeni Havalimanı açıldığında dünyadaki en büyük hava kargo kapasitesine sahip havalimanı olacak” diye konuştu.

Turkish Cargo 1 yıl boyunca çift terminal çalışacak

İstanbul Yeni Havaalanı’na geçiş sürecinin çok hızlı olmasının son derece zor olduğunu ifade eden Özen; ‘’165 bin mertrekare alana sahip ve yıllık 4 milyon ton kargo taşıma kapasiteli olan tesisin içerisindeki otomasyon sistemlerinin montajı dâhi 1 yıl sürüyor. Bu süre zarfında 18 kargo uçağımızla çift terminal kullanarak operasyon yapacağız” dedi.

“Resmin bütününü görmeye çalışın!”

Lojistik bölümünden mezun olan öğrencilere de seslenen Özen “Genç arkadaşlarımız bu sektörün zorluğunu unutmadan azimle hareket etmeliler. Lojistik sektörüne girdiğinizde dar bir uzmanlık alanıyla işe başlarsınız. Örneğin; hava lojistiği yapacaksanız hava kargo departmanında en alt kadrodan işe başlarsınız. O zaman tam anlamıyla bir altyapıya ve birikime sahip olursunuz, bu da resmin bütününü görmenize yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

15. Üniversitelerarası Vaka Yarışması’nda ödül alan takımlar

A Kategorisi Birincisi Uşak Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü öğrencileri Binnur Bilici, Barış Şahin, Mustafa Taşova olurken ikincileri ise İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nden Aslı Çakı, Ceren Aygün ve Faruk Taşkıran oldu.

B Kategorisi birincileri ise Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Hilal Zaim, Yasemin Güneş ve Esra Nur Bekmezci olurken, B Kategorisi ikincileri ise Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Esra Gümüş, Jale Atlı ve Aslı Diyadin oldu.

C Kategorisi birincileri Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksekokulu’ndan Büşra Kılıç, Kerem Güleç ve Toygun Teker olurken, ikinciler ise İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Tolga Han Kök, Saliha Nur Özyürek ve Rabia Erbek Şeklinde oldu.

LOJİPORT

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı