500 milyon dolarlık TİP

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’de verilen TİP Onay Belgelerinin, Avrupa’da tanınması amacıyla başlattığı çalışmayla Türkiye ekonomisine...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’de verilen TİP Onay Belgelerinin, Avrupa’da tanınması amacıyla başlattığı çalışmayla Türkiye ekonomisine 500 milyon dolarlık bir gelirin sağlanmasını hedefliyor.

Türkiye sanayisinin en önde gelen ve üretiminin yaklaşık yüzde 75’ini AB  ülkelerine ihraç eden otomotiv otomotiv sektörü, bugün itibarıyla AB ülkelerine  ihraç edeceği her bir tip araç için büyük meblağları Türkiye dışına aktarıyordu.

Bilim, Sanayi ve  Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bakanlık olarak otomotiv sektöründe AT Tip Onay Belgesinin verilmeye başlanmasıyla birlikte, Türkiye’de yerleşik otomotiv imalatçısı  firmaların Avrupa Birliği belgelendirme kuruluşlarına aktardıkları ve her yıl  yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde olan bu meblağın, Türkiye’de kalmasının  hedeflendiğini bildirdi.

Bu çerçevede, öncelikli olarak 2012 yılı sonu itibarıyla Avrupa Birliği  Otomotiv Teknik Mevzuatının tam olarak uyumlaştırılması, uyumlaştırılan mevzuatın  2013 yılı içerisinde Avrupa Komisyonuna bildirimlerinin yapılması ve müteakiben  Komisyon ile müzakerelere başlanması öngörülüyor.

Müzakereler sonucunda, 2014  yılı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AT Tip Onay  Belgesi verilmeye başlanması ve ülkemiz tarafından düzenlenen Tip Onay  Belgelerinin, Avrupa Birliği ülkelerinde de tanınması amaçlanıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Erkport, Yalova Limanı’na 8 bin araçlık otomotiv terminali kurdu
"Kamyon ihracatı sert düştü, otomotivde kriz kapıda"
Alman devi ZF, üretimini Türkiye’ye kaydırmaya karar verdi
Mercedes'ten Gebze'ye lojistik merkez
Financial Times: Çinli markalar limanları otoparkları gibi kullanıyor