Akıllı konveyör hattı kurdu, ilaca ulaşımı kolaylaştırdı

Girişimci Hatice Öz, sektörde eksikliğini gördüğü ecza depoculuğuna yönelerek eşi ile birlikte 1 milyon liralık yatırımla Lokman Ecza Deposu'nu kurdu.

Antalyalı kadın eczacı, müşterilerine ilaçlarını zamanında ulaştırmak için atağa geçti. Girişimci Hatice Öz, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni 1995 yılında bitirdikten sonra Manavgat'ta eczane açmaya karar verdi. Öz, bir süre sonra sektörde eksikliğini gördüğü ecza depoculuğuna adım atarak, 2007 yılında eşi ile birlikte kendi deposunu kurdu. “Depomuz için 1 milyon liralık yatırım yaptık” diyen Öz, “Önce 600 metrekarelik bir alanda ecza depoculuğuna başladık. Daha sonra 6 bin 500 metrekare alana ulaştık. 2014 yılında net 100 milyon lira ciro elde ettik. Antalya’da ecza depoculuğunda ilk üçteyiz” açıklamasını yaptı. 

Zamanla ecza depoculuğunda farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Öz, “Hizmet verdiğimiz eczacı, satın aldığı ilacın kendisine ulaşıncaya kadar geçen evreyi takip edebiliyor. İlaç rafta mı, yola çıkarıldı mı görebiliyor. Türkiye’de ilk kez ecza depolarında 'akıllı konveyör' hattı sistemini kurduk. Bu iş için ithalatçı bir firmaya teklif verdik. Ancak şirket bize 450 bin euro fiyat verdi. Bu bizim için çok yüksek bir fiyattı. Kendi yazılımımızı gerçekleştirdik, konveyör hattını da Sanayi Sitesi’nde yaptırdık. Hattımız 60 bin euroya mal oldu. İşletmemizde birçok projeye kendi imzamızı attık” açıklamasını yaptı. Ar-Ge çalışmalarına son derece önem verdiklerinin altını çizen Öz, bu çalışmalar kapsamında “dijital ısı nem ölçer sistemi’ni kurduklarını, bu sistem kapsamında uzaktan kumanda ile işletmenin nem ve ısısını ölçtüklerini aktardı. Ayrıca “Yeşil Lojistik” isimli bir sistem de kurduklarını anlatan Öz, bu sistem ile de servis araç ve motosikletlerimizin egzoz gazını ölçtüklerini vurguladı. 

'Hızda adeta fast food zincirleri ile yarışıyoruz' 
Ecza depoculuğunda kalite ve hızın en önemli konular arasında yer aldığına dikkat çeken Öz, rakiplerinin teknolojide üst düzeyde olan ulusal firmalar olduğunu söyledi. Müşteriye hizmette kent merkezinde adeta fast food zincirleriyle yarıştıklarını belirten Öz, teknolojide ise Vestel ve Siemens gibi firmaları örnek aldıklarını dile getirdi.Öz, Lokman Ecza Deposu AŞ ve diğer işletmelerle birlikte 150 kişiye istihdam sağladıklarını aktardı. Ulusal bir firma olmak istediklerinin altını çizen Hatice Öz, “Önümüzdeki 5 yıllık yatırım programımızda Antalya’da ilaç üretime gerçekleştirmeyi de hedefl iyoruz. Ayrıca KKTC’ye de ihracat yapıyoruz” bilgilerini verdi.

Fikri CİNOKUR – DÜNYA

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

“Türkiye ve Dünyada Lisanslı Depoculuk” Antalya’da masaya yatırılacak
Lojistik sektörü derinleşen sorunlara çözüm bekliyor
UND, kadın profesyonel Tır sürücüsü adaylarını bekliyor
Lojistik konjonktürde maliyet ve insan kaynağı kalitesi öne çıkacak
Lojistik sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 11,2’ye yükseldi