Aliağa Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısında, Meclis üyesi Haydar Karaman’ın önerisiyle konuyu gündemine aldı. Belediye Meclisi, Aliağa’nın lojistik köy olabilecek tüm olanak ve fırsatlara açık bir sanayi ticaret kenti olduğunu belirterek, İzmir ilinde kurulması düşünülen Lojistik köyün Aliağa’ya kurulması için tavsiye ve irade kararı aldı. Alınan karar Bakanlıklar, TOBB gibi kurumlara gönderilecek.
BAŞKAN OĞUZ; “PLANLI GELECEK İÇİN, LOJİSTİK KÖY”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa, bir lojistik köy kurulmadan büyük bir ulaşım ve lojistik potansiyeline sahip oldu. Nemrut körfezindeki konteyner terminalleri, limanlar, Çandarlı Kuzey Ege Limanının başlaması, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile Aliağa önemli bir üretim, dağıtım ve ihracat üssüne dönüştü. Böyle bir kentin ve bölgenin bu potansiyelini planlı ve iyi yönetebilmesi için Lojistik köye ihtiyaç var. Belediye Meclisimiz bu anlamda önemli bir tavsiye kararı aldı” dedi.
ALİAĞA, LOJİSTİK KÖYÜ İSTİYOR
Aliağa Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısına, Aliağa’nın lojistik köye talip olması damgasını vurdu. Belediye Meclis üyesi Haydar Karaman konuyu Meclis gündemine getirdi. Lojistik köy ile ilgili meclise kapsamlı bilgi sunan Karaman, “Aliağa bu gün 68 bin nüfusa sahip bir sanayi ve ticaret kenti. Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları, Aliağa’da. İlk 100’e giren firmalardan 15"i Aliağa"da yer alıyor, Türkiye"nin demir-çelik üretiminin %45"i Aliağa"da yapılıyor. Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Aliağa"da yatırımcı bekliyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın İzmir’de lojistik köyler için bir planlama yapacağını biliyoruz. Aliağa; stratejik konumu ve ekonomik yapısıyla lojistik üssü olma potansiyeline sahiptir. Ülkemizin Avrupa’ya ve Akdeniz’e en yakın kapısı Aliağa’dır. Biz de Aliağa olarak bu planlamanın içinde yer almak istiyoruz.” Dedi.
LOJİSTİK KÖY İÇİN EN UYGUN YER ALİAĞA
“Avrupa’da bu konuda yaptığımız inceleme ziyaretlerinde Lojistik köyün liman kentlerinin olmazsa olmazı olduğunu gördük.” Diye konuşan Karaman, “Nemrut Körfezi'nde yılda 50 milyon tonluk elleçleme yapıyor. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın devreye girmesi ile de Malta Limanı'nın yükleri de bu limandan transfer edilecek. Bu projeyle bölgede lojistik köy belirlenmesinin öneminin daha da artacağı açıktır. Lojistik köy için en uygun yerin Aliağa olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Aliağa’da son yıllarda hızlı gelişmeden kaynaklanan sorunların çözümünün lojistik köy olduğunu kaydeden Meclis üyesi Karaman, “Aliağa"nın coğrafi konumu, hızlı sanayileşme ve sanayideki mevcut başarısı, limanlarının hızla gelişmesi-modernleşmesi, olumlu yönde artan ihracat istatistikleri, nüfusu ve nüfus artış hızı, ekonomik potansiyeli, burada bir lojistik bölge kurulmasını verimlilik ve istatistiki açıdan acil bir zorunluluk olarak karşımıza çıkarmaktadır.” Dedi.
BAŞKAN OĞUZ; TÜM KURUMLARINA DESTEK OLMAYA HAZIRIZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, da Aliağa’da bir lojsitik köy kurulmasının gerekli olduğunu, bu konuda yerel yönetim olarak irade beyanı ortaya koyduklarını ifade ederek, “Böyle bir yatırımın kentimizde hayata geçirilmesi için Aliağa Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Aliağa’nın geleceğinin daha planlı ve sürdürülebilir olması için lojistik köyün mutlaka bölgemize kurulması gerekiyor. Aliağa’da tüm yerel kurumlar böyle bir projeye destek vermeye hazırdır. Bu konuda çalışma yapacak devletimizin tüm kurumlarına destek olmaya hazırız” dedi.
LOJİPORT