200’ün üzerinde ADR’li araç ve özel eğitimli şoförlerle Türkiye’den Avrupa’ya sevkiyat yaptıklarını söyleyen Şirket Sözcüsü Ayhan Özekin, ayrıca Türkiye – Avrupa hattında komple ve parsiyel araç sevkiyatları da gerçekleştirdiklerini anlattı. Özellikle İtalya’da bir temsilcilik ofisi ve geniş bir acenta ağlarının bulunduğuna dikkat çeken Özekin, Avrupa hattındaki taşımalarda çok farklı araç tiplerinde, farklı modlarda hizmet verdiklerini belirtti. Özekin, “Projelerin özelliğine göre multimodal, demiryolu, karayolu gibi farklı unsurların bileşimini kullanabiliyoruz. Avrupa hattı iş hacmimizin yüzde 12’sini kapsıyor. Avrupa’da daha çok Benelüks ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya sevkiyatlar yaptığımız ülkelerin başında geliyor. Ayrıca Likit taşımacılık filomuz son zamanlarda Balkan ülkelerine yoğun seferler yapmaya başladı. O pazarda da beklentimiz ve hedeflerimiz büyük” diye konuştu.
FİYAT REKABETİ HİZMET KALİTESİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR
2015 yılında, şirketin güçlü olduğu pazarları korumayı ve yeni pazarlarla ürün tiplerine hizmet vermeyi planladıklarını ifade eden Özekin, “Lojistik sektöründe Türkiye – Avrupa hattında çalışan çok sayıda firmanın olması, bazı zamanlarda ne yazık ki fiyat rekabetinin hizmet kalitesinin önüne geçmesine neden oluyor. Alışan Lojistik olarak bu durumun önemli bir sorun olduğunu düşünüyoruz” dedi.
2015, ALIŞAN İÇİN DEMİRYOLU YILI OLACAK
“Alışan Lojistik olarak, 2015 yılında demiryolu taşımacılığının öneminin daha da artacağını düşünüyoruz” diyen Ayhan Özekin, limanların kapasitesin artmasıyla birlikte Türkiye’nin, sadece iç lojistik için değil, bölge lojistiğinde de etkin olacağını dile getirdi. Lojistik sektöründe güvenli, ucuz ve hızlı hizmet sağlayan demiryolunu daha yoğun kullanan bir yapılanma geliştirildiğine dikkat çeken Özekin, “Önemli üretim ve tüketim bölgelerinde bölgesel ve küresel ihtiyaçlara cevap verebilecek, ülkemizin ana ihracat sektörlerinin rekabet gücünü destekleyecek lojistik merkezler oluşturuluyor. Demiryolu taşımacılığında birçok avantaj mevcut. En önemli avantajlarından birisi de çevresel olarak karbon faturasını düşürmesi. Hepimizin bildiği üzere dünya intermodal taşımacılığa döndü. İçinde bulunduğumuz çevreye karşı her birimizin bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla daha çevreci modlarla, daha sürdürülebilir bir hizmet sağlama mecburiyetindeyiz. 2015, karayollarına alternatif olarak demiryolları alanında da gerçekleştirdiğimiz bir yıl olacaktır. Böylelikle alternatif taşıma modları konusunda da iş süreçlerimizi geliştirmiş olacağız. Hem yurt içinde hem de yurt dışında demiryolu taşımacılığını kullanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
KİMYASAL TAŞIMACILIKTA ARAÇ VE
EKİPMAN YATIRIMLARI DEVAM EDECEK
Tehlikeli madde taşımacılığında son yatırımlarınızın da etkisiyle sektörde lider konuma geldiklerini kaydeden Özekin, kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlık, altyapı ve başarılı bir çalışma modellerinin bulunduğunu anlattı. Birçok Alışan Lojistik sürücüsünün, MDI/TDI taşımacılığının gerektirdiği ISOPA ehliyetlerine de sahip olduğunu vurgulayan Özekin, “Türkiye’de çok az sayıda bulunan Tehlikeli Maddeler Güvenlik Danışmanı ( DGSA ) sertifikasına sahip 2 çalışan Alışan Lojistik olarak şirket bünyemizde görev yapmaktadır. Bu açıdan mevcut yatırımlarımız ve gelecekteki yatırımlarımız tehlikeli madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planlanmıştır. Alışan Lojistik olarak, yürütmekte olduğumuz projeler kapsamında araç ve ekipman yatırımlarına önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi planlamaktayız. Bu konulardaki uzmanlaşmanın beraberinde gelen iyi hizmet ve müşteri memnuniyeti de Alışan Lojistik’in temel prensibidir. Bu bağlamda Alışan Lojistik; Türkiye’de yürürlüğe yeni girmesine rağmen ADR kurallarını rakiplerinden farklılaşarak yıllardır uygulamaktadır. Ve bu uygulamaların sürdürülebilir başarımıza çok büyük katkıları olduğunu gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı.
GEBZE’YE 15 BİN PALETLİK YENİ DEPO
Alışan Lojistik olarak Türkiye’nin, başta kimya ve FMCG sanayi olmak üzere birçok alanında faaliyet gösteren birçok büyük sanayi kuruluşunun uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biri olduklarını hatırlatan Ayhan Özekin, Gebze Güzeller OSB, Dilovası OSB, Tuzla Deri OSB’de kurulu tesislerinde toplamda 175 bin paletlik kapasiteye sahip lojistik merkezlerine sahip olduklarını aktardı. Nisan ayında Gebze Güzeller OSB’deki depolama kapasitelerine 15 bin paletlik yeni bir depo daha eklediklerini söyleyen Özekin, “Bunun yanı sıra Gaziantep, İskenderun, Adana, İzmir, Marmara Ereğlisi, Ayvalık gibi noktalarda depo, aktarma merkezi ve çeşitli hizmet birimlerimiz bulunuyor” dedi.
ALIŞAN’IN BÜYÜMESİ SÜRECEK
Ayhan Özekin, büyüme beklentileriyle ilgili şunları söyledi: “Alışan Lojistik olarak, 2013 yılını 302 milyon lira ciro ile tamamladık. Her sene en az yüzde 20 düzeyinde bir büyüme hedefimiz bulunmaktadır. 2014 yılında ise bu hedefini geçerek yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. 2015 yılı içerisinde de global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik ve yenilikçi çözümlerle sunmaya devam edeceğiz.”
Burak GÜNER - LOJİPORT