Alman Krone’nin Türkiye sevdası

Dünyanın önde gelen treyler üreticilerinden biri olan Alman Krone, Türkiye’deki yatırım sevdasından vazgeçmiyor.

Alman Krone’nin Türkiye sevdası

Dünyanın önde gelen treyler üreticilerinden biri olan Alman Krone, Türkiye’deki yatırım sevdasından vazgeçmiyor. Türkiye ile Almanya arasında yaşanan sorunlara, komşu ülkelerdeki gerginliklerin lojistik sektöründe yol açtığı daralmalara rağmen, Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (TOSBİ) yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün ile yaptığım sohbet, ülkemizin geleceğine olan güvenimi bir kez daha artırdı. Akgün, Danimarka’dan sonra yurtdışında ilk fabrikalarını Türkiye’ye kurduklarını söyledi. TOSBİ’de önce 190 bin metrekare arazi alarak yatırıma başlayan Krone, daha sonra bu alana 36 bin 500 metrekare daha ilave etmiş. 2008 yılında patlak veren global kriz nedeniyle Ağustos 2012’de, yaklaşık üç senelik bir gecikmeyle, boyahane tesisini açan Krone, ilk etapta 35 milyon euro yatırım yaptı. Krone’nin altı fabrikası içinde en modern boya tesisi, Tire’deki fabrikasında bulunuyor.

krone_fabrika_18-002.jpg

Yeni modeller üretecek

Akgün’e 2018 yılını sorduğumda ise ‘pozitif’ yanıtını alıyorum. Güney komşulardaki sorunların çözülmeye başlandığına dair izlenimler, Akgün’ü umutlandırmış. Akgün, “Bu gelişmeler, lojistik sektörünü canlandırır ve bizim de treyler satışımızı olumlu anlamda etkiler. Rusya ile olan ilişkilerimizin tekrar düzelmesi de bir avantaj olacak. Avrupa ile, özellikle Almanya’yla olan ilişkilerin tekrar düzeleceğini de bekliyorum. Dolayısıyla, 2018 için daha olumlu bir tablo çiziyoruz. Yeni yılda konteyner taşıyıcı üzerine yerleştirebileceğimiz, brandalı dingilsiz bir treyler olarak düşündüğümüz değişken kasaları yapmak istiyoruz. Avrupa’da çok sattığımız bu tip ürünleri burada üreteceğiz. İleride daha farklı ürünler de olabilir. Frigo aracın da burada üretilmesi yakında gündeme gelebilir” diyor.

Otomobil İzmir’de üretilsin 

Yerli otomobil konusunda da iyimser olan Akgün, bu hamlenin otomotiv yan sanayisini de pozitif yönde etkileyeceğini düşünüyor. Akgün, yerli otomobil fabrikasının İzmir’e gelmesinin de uygun olacağını belirtiyor, “Eğer elektrikli otomobile doğru dönebilirsek yeni bir marka yaratmak ve yeni bir teknolojiyle piyasaya girmek için uygun bir zaman. Ciddi firmalar var bunun arkasında. Türkiye’ye çok katma değer katacağına inanıyorum” görüşünü paylaşıyor. Akgün, bütün bu olumlu gelişmeler için de ülkenin ekonomik istikrarına vurgu yapıyor. Ekonomik ve siyasi istikrar ile komşularımızla olan ilişkilerimizin ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğuna bu kısa sohbette bir kez daha tanık oldum. Türkiye olarak her alanda başarı sağlamamız için bu şartları sağlamak, başta yöneticilerimiz olmak üzere hepimizin görevi.

Kadın dostu başkan

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, siyasette emeği ve çalışkanlığı ile koltuğunu hak etmiş bir isim. Özel hayatında da bateri çalıyor, motosiklete biniyor, kitap yazıyor. Yani her zaman farklılığını gösteriyor. 3 yıllık başkanlık döneminde de güzel projelere imza attı. Onu en çok ön plana çıkaran projeleri de, kadınlarla ilgili olanlardı. 600 üyesi olan Hindistan’a bile ihracat yapan kadın kooperatifini kurdu. Kadınları iş hayatına ve sosyal hayata daha çok katmak için anaokulları açtı. Engelli yakınlarına bakan kadınlar için kısa süreli engelli dinlenme merkezi kurdu. İlk kadın çalıştayına imza attı. Hüseyin Mutlu Akpınar, bütün bunları İzmir İş Kadınları Derneği’nin toplantısında yaptığı kısacık konuşmasında anlattı. İZİKAD Başkanı Huriye Serter de, onu kadın dostu başkan olarak üyelerine tanıttı. Ne diyelim, bize de böyle başkanların klonlanmasını istemekten başka bir iş düşmüyor. (Milliyet)

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri