" Almanya'nın 48 Saatlik Başvuru Kuralı Sektörü Felç Ediyor

Apronjet Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yeşilgül, Almanya’nın hava taksi operasyonları için uyguladığı 48 iş saatlik başvuru süresi şartına sert tepki gösterdi. Yeşilgül, uygulamanın havacılığın hızına ve dinamiklerine aykırı olduğunu belirtti.

Yeşilgül, bu uygulamanın havacılık sektörünün hızına ve dinamiklerine aykırı olduğunu belirterek, "Bu tür rekabeti engelleyen kurallar, acil ve esnek hava taşımacılığı hizmetlerini ciddi şekilde aksatıyor" dedi.

Yeşilgül, hava taksi hizmetlerinin doğası gereği hızlı ve esnek çözümler sunmayı gerektirdiğini ifade ederken, Almanya gibi havacılık merkezi konumunda bulunan bir ülkenin bu denli uzun süreli başvuru zorunluluğu getirmesinin sektörde ciddi sıkıntılara yol açtığını vurguladı.

Global Havacılığın Ruhu Esneklik ve Hızdır

Zafer Yeşilgül, Almanya’nın uygulamasını havacılık sektörünün gerçekleriyle bağdaşmayan bir yaklaşım olarak nitelendirdi. Yeşilgül "Hava taksi sektöründe hizmet verdiğiniz müşteriler genellikle son dakika talepleriyle gelir. Bir iş insanı acilen farklı bir ülkede toplantıya katılmak zorunda kalabilir veya sağlık nedenleriyle acil bir ulaşım gerekebilir. 48 saatlik başvuru şartı, bu tür taleplere hızlı yanıt verme kapasitemizi yok ediyor" şeklinde konuştu.

Yeşilgül, hava sahası izinleri ve operasyonel süreçlerin dijitalleşme ve modernizasyon adımlarıyla çok daha hızlı ve verimli hale getirilebileceğini, ancak Almanya’nın bu uygulamasının tam aksine, süreci ağırlaştıran ve sektörün hızını kesen bir adım olduğunu belirtti.

Türkiye Hiçbir Avrupa Ülkesine Şart Getirmiyor

Apronjet Havacılık Başkanı Yeşilgül diğer birçok Avrupa ülkesinin hava taksi hizmetlerinde 48 saat öncesinden izin şartı uygulamasının olduğunu ancak Türkiye’nin hiçbir Avrupa ülkesine böyle şart getirmediğine dikkat çekti. Yeşilgül, "Fransa, İtalya ve İngiltere gibi ülkeler de Türkiye’den 48 saat öncesinden izin şartı uygulamasını talep ediyorlar. Almanya başvurunun yapıldığı günü ve ulusal tatil günlerini başvuru süreci içerisinde kabul etmiyor. Hindistan ise Türkiye’den 72 iş saati öncesinden izin alınmasını şart koşuyor.” dedi.

"Sektörün Zarar Görmemesi İçin Uluslararası Standartlar Gerekli"

Zafer Yeşilgül, ulusal sivil havacılık otoritesi olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne seslenerek, sorunun çözülmesi için ilgili ülkelerin sivil havacılık genel müdürlükleri ile görüşülmesini talep etti. "Havacılık küresel bir sektör ve bu sektördeki kuralların, sınırlar ve ülkeler arasında uyumlu olması çok önemli. Başta Almanya olmak üzere Fransa ve İngiltere gibi ülkeler de katı uygulamalarla Türk havacılık sektöre zarar vermekten kaçınmalı ve karşılıklı mütekabiliyet esaslarına uygun adımlar atmalı" diyen Yeşilgül, Almanya’ya uygulamalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Dünya havacılık ve seyahat sektörü, Hitit’in ev sahipliğinde İstanbul’da buluştu
Pegasus, İTÜ Çekirdek girişimlerine “kanat” geriyor
Türkiye’den 100. charter uçuşa Tiran’da kutlama
‘Sıfır atık’ prensibini göklere taşıyan Pegasus’a Sürdürülebilir İş Ödülü
Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete girdi