Ankara'ya büyük yatırım

Makine üreticisi Hidromek, Türkiye’nin en büyük makine fabrikasını kurmak için Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) seçti.1 milyon metrekarelik...

Makine üreticisi Hidromek, Türkiye’nin en büyük makine fabrikasını kurmak için Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) seçti.

1 milyon metrekarelik alana 3 ana birim kuracak şirket, 2015’te yeni tesisinde üretime geçmeyi hedefliyor. İlk etapta 100 bin metrekare alan üzerinde kapalı alan yatırımı yapılacak. Bu tesisin yatırım bedeli 250 milyon lirayı bulacak. Hidromek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, “Sahip olduğumuz 180 bin metrekare kapalı alan artık Hidromek’e yetmemeye başladı. Bu yatırımı yine Ankara’da yani ilk işe başladığımız yerde yapmaya karar verdik. Doğru bir karardı, çünkü Ankaralı olmanın zorlukları olduğu gibi çok müthiş avantajları da var. Burada iyi bir yan sanayimiz ve iyi bir insan kaynağımız oluştu.” dedi.

Hidromek, halen 1.400 kişiye istihdam sağlıyor. Kadronun yüzde 50’si memurlardan oluşurken yüzde 50’si de işçilerden oluşuyor. 2015’te ilk makinenin banttan inmesi hedeflenirken yeni yatırımla istihdam rakamının 2 bin 400’ü aşacağı öngörülüyor. Tesiste ekskavatör diye tabir edilen kazı makinelerinin üretilmesi planlanıyor. Dünyanın 63 farklı ülkesine ürün satan firmanın 700 milyon liralık cirosunun yüzde 55’i ihracattan geliyor. Günde 21 adet makine üretimi yapan marka, yeni yatırımın ardından bu sayıyı 50’ye çıkaracak. Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde hedef büyüttüklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bozkurt, “İş makineleri sektöründe yüzde 12’lik bir büyüme olacağı öngörülüyor. Bununla beraber şu an 2,1 milyar dolar olan iş makineleri pazarının 7,4 milyar dolar olması hedefleniyor. Tabii bununla beraber bizim de üretim ve ürün gamımızı aynı ölçüde artırmamız gerekiyor. Bu da büyük fabrika ve organizasyonlarla gerçekleştirilebilecek bir şey.” diyor.

Tesisin bir ay önce başlayan çalışmalarında firmanın yeni ürünü ‘54 ton’un da performansı test ediliyor. Bozkurt, kendi makineleriyle ilgili olarak, “İnşaatı kendimiz yaptığımız için daha büyük makinelere de ihtiyacımız olduğunu gördük. İnşaatı özellikle kendimiz yapma kararı aldık. Çünkü makinelerimizin nasıl çalıştığını ve nasıl performans gösterdiğini görmek istiyorduk. Hem operatörler hem de makine sahipleri açısından görmek ve verimliliğini ölçmek çok önemli. Gördük ki evet makinelerimizin de performansları çok güzel.” dedi.

Koray Tekin - ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha
Mercedes-Benz Türk, 10 yıldır endüstrinin geleceğine yatırım yapıyor