Antalya'ya 40 yeni otobüs

Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, BMC Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdür Başyardımcısı Turgut Cankılıç, CHP'li milletvekilleri,...

Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, BMC Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdür Başyardımcısı Turgut Cankılıç, CHP'li milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Mustafa Akaydın, Antalya'nın en büyük sıkıntılarından biri olan toplu ulaşım sorununu çözmek için 40 yeni otobüs aldıklarını söyledi. Antalyalılara, çağdaş, modern, güvenli ve rahat bir toplu ulaşım imkânı sağlayacak otobüslerin, eğitimli personel ile hizmet vereceğini belirten Akaydın, "Antalya halkının en büyük sıkıntılarından biri ulaşımdı. 40 otobüs bu sorunu hemen çözmeyecektir ama sorunu çözmek için büyük bir adım attığımızı düşünüyorum." dedi.

Antalya'daki toplu ulaşımın uzun süre önce tamamen özelleştiğini hatırlatan Akaydın, belediyenin 40 otobüsüyle karma bir sistem oluştuğunu kaydetti.

Bu sistemin tercih edilmesinin birçok nedeni olduğunu dile getiren Mustafa Akaydın, şöyle konuştu: "Antalya halkına konforlu, güvenli, güler yüzlü ve hızlı bir şekilde mesafe kat ettirmek ve ulaşım sektörüne örnek teşkil etmek istiyoruz. Şeffaf bir ihale gerçekleştirdik. BMC gibi ünlü bir firma ihaleyi kazandı. Türkiye'nin en ucuz otobüslerini bu ihale ile aldık. Belediyenin bu otobüslere yaptığı yatırım toplam olarak 5 milyon 800 bin Euro'dur. Yaklaşık 15 gün içinde otobüsler hizmet vermeye başlayacak. Otobüsler Büyükşehir sınırları içindeki turistik beldelere, terminal ile havaalanı arasında ve üçüncü olarak da vatandaşların gideceği yere daha hızlı ulaşması için ekspres seferler yapacak."

"BMC ŞEHİR İÇİ OTOBÜSLERİNDE PAZAR LİDERİ"

BMC Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdür Başyardımcısı Turgut Cankılıç da Türkiye'de şehir içi otobüslerinde pazar lideri olduklarını söyledi. BMC otobüs fabrikasının 1992 yılından beri faaliyet gösterdiğini belirten Cankılıç, "İzmir'de bulunan fabrikamız 550 çalışanı ile bin 800 adet yıllık kapasiteye sahip. Üretiminin yüzde 60'nı AB ülkelerine satıyoruz. Türkiye'de şehir içi otobüslerinde pazar lideri konumundayız." dedi.

Başta midibüs, probüs olmak üzere çok çeşitli modeller ürettiklerini aktaran Cankılıç, elektrikli ve hibrit otobüslerle ilgili çalışmalarının da devam ettiğini, önümüzdeki dönemde ticari hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Antalya'ya hizmet verecek olan BMC şehir içi otobüslerinin çevre dostu, ekonomik ve güvenli araç konseptiyle tasarlandığı bilgisini veren Turgut Cankılıç, şöyle devam etti: "Düşük işletme ve bakım giderlerine sahip otobüslerimiz, basamaksız ve tam alçak tabanı sayesinde yolcuların sorunsuz ve çok hızlı bir şekilde arabaya binmelerini sağlıyor. Ayrıca engelli rampasıyla engelli vatandaşların ve bebek arabaları otobüse kolayca binebiliyor. Son teknolojiyle ve dünya standartlarındaki otobüsleri Antalya'ya hayırlı olmasını diliyorum."

"ALÇAK TABANLI OTOBÜSLERİ İLK DEFA ANTALYA'DA"

 

Cankılıç, 15 yıldır alçak tabanlı otobüs ürettiklerini dile getirerek, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne verdiğimiz otobüse benzer İzmir'de 200, Mersin'de de 40 otobüs çalışıyor. Şimdi de Antalya'ya 40 adet teslim ettik. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 100'e yakın alçak tabanlı otobüsümüz var. Avrupa'da Bükreş ve birkaç şehirde daha çalışıyor. Alçak tabanlı otobüsleri 15 yıldır üretiyoruz. İlk defa Antalya'ya nasip oldu. Sayısının kısa zamanda daha da artacağını tahmin ediyorum." dedi.

Toplu ulaşımla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Turgut Cankılıç, özellikle İstanbul İETT'nin 500'e yakın alımının olacağını belirtti. Cankılıç, satışlarla ilgili de şu bilgileri verdi: "Bu yıl 600 otobüs satmayı planlıyoruz. Seneye binin üzerine çıkarız diye tahmin ediyorum. Biz ağırlıklı ihracat yapıyoruz. Sene sonuna kadar üretimimiz dolu."

ÇEVRECİ OTOBÜSLER

İzmir'de BMC firması tarafından üretilen 40 modern otobüs 12 metre boyunda, 98 kişi kapasiteli. Son derece konforlu olan otobüsler Euro dizel 4 kalitesinde yakıt kullanıyor ve çevre karbondioksit emisyonuna etki yapmıyor. 40 bin btu'luk klimaya sahip, otomatik vitesli otobüsler, engelli, yaşlı, hamilelerin çok rahat binebileceği ve yerleşebileceği şekilde tasarlandı. Havaalanına sefer yapabilecek otobüslerin bagaj taşıma yeri de bulunuyor. Engelli rampalı otobüsler engellilerin rahat binebilmesi için 10 santim sağa doğru yatıyor. Yolun durumuna göre alçalıp yükselebiliyor. Sınıfının en üst teknik donanımına sahip, AB normlarındaki otobüsler herhangi bir kapısı açıkken ya da engelli rampası açıkken hareket etmiyor.

Konuşmaların ardından Başkan Akaydın ve beraberindekiler, yeni otobüslerle şehir turu attı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otobüs Haberleri

Temsa’dan Fransa’ya 6 bininci araç teslimatı
BMC’nin çevre dostu otobüsü Procity “fark yaratan” tacını taktı
Mercedes-Benz Conecto Hybrid, %6.5 yakıt tasarrufu sağlıyor
Otokar’dan Altur Turizm'e 1000. Sultan Teslimatı
ESADAŞ Turizm’in tercihi MAN Lion’s Coach oldu