Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan 3DEXPERIENCE Şirketi Dassault Systèmes araç frenlerinde parçacık emisyonu azaltma sistemlerinin öncüsü Tallano Technologie ile işbirliğine gitti. Bu işbirliğinin meyvesi Tamic (Turbine Aspirante MICroparticules veya mikro partikül emme türbini) frenleme parçacığı yakalama sistemi oldu. Tallano, bu sistenin tasarım, simülasyon ve sertifikasyon sürecini hızlandırmak için Dassault Systèmes’in sunduğu CATIA uygulamalarını kullandı.
Tüm araçlar frenleme sırasında havaya ince parçacıklar yayar, bu hava kalitesini, çevreyi ve halk sağlığını olumsuz yönde etkiler. Etkili bir kirlenme önleme sistemi bu gibi sorunları azaltmaya yardımcı olabilir. Tallano Technologie, araçlar üzerindeki küçük parçacık emisyonunu en aza indirmek için Tamic teknolojisini geliştirdi. Artık şirket, 2017 itibariyle uygulamalarını otomotiv sektöründen kapsamlı kara ve hava ulaşımına doğru genişletirken Tamic'in teknik performansını optimum hale getirmeye odaklandı.
Tamic, her tür ulaşımda fren sistemlerinin atmosfere saldığı küçük parçacıkların yaklaşık yüzde 90'ını yakalıyor. CATIA, Tamic'in performansını simüle etmeye, onaylamaya, sonuç olarak sertifikasyon ve pazara sunma sürelerini kısaltmaya yardımcı oluyor.
3DEXPERIENCE platformunun desteklediği CATIA uygulamaları Tallano'nun tasarım yaratıcılığını geliştirmesine, tasarım ve mühendislik işbirliğini kolaylaştırmasına ve gerçekçi bir 3D sanal dünyada gerçek dünya ürününün davranışlarını tahmin etmesine yardımcı oluyor. Tasarımcılar, gelişimi optimum hale getirmek için form, malzeme, uygunluk ve işlevler dahil farklı tasarım konseptlerini dahil edebiliyor ve test edebiliyor.
Dassault Systèmes EuroWest Yönetici Direktörü Olivier Leteurtre şunları söyledi: “Çevre koruma, ulaşım ve mobilitede en önemli öncelik haline gelirken Tallano, her ölçekten şirket için çığır açıcı yenilikler içeren bir örnek sunuyor. İş ortağımız Keonys'in teknik uzmanlığıyla birlikte CATIA uygulamalarımız Tallano'nun, uygulama sürecinin her aşamasında eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle mekanik sistemlerin gerçek davranışlarını geliştirmek ve analiz etmek için sanal bir yaklaşım benimsemesine yardımcı olabilir.”
LOJİPORT