Aras Kargo Avrupa'ya teknoloji, Azerbaycan'a KOBİ'leri taşıyor

Dijitalleşme yatırımlarıyla Avrupa’da 8 ülkeye teknoloji ihraç eden Aras Kargo’nun Azerbaycan’la başlayan globalleşme yolcuğunda yol haritasında Orta Asya pazarından yeni ülkeler var.

Türkiye’nin lider kargo firması Aras Kargo, e-ticaretteki hızlı büyümeye paralel olarak hem yurt içi hem de yurt dışı yatırımlarına hız verdi. Her beş alışverişin birinin internetten gerçekleştiği Türkiye’de kargo adetleri son üç yılda yüzde 84 artışla, 1,15 milyar adedin üzerine çıkarken, Aras Kargo sektöründe pazar lideri oldu. Azerbaycan’la başlayan globalleşme stratejisinde hedefine Orta Asya’dan yeni pazarları koydu.

Peter Umundum: “Türkiye ve Aras Kargo’ya inanıyoruz, yatırım yapmaya devam edeceğiz”

2013 yılında Aras Kargo’nun önce yüzde 25 hissesini alan, ardından 2020 yılında ortaklığını yüzde 80’e taşıyan, Avrupa’nın köklü lojistik sağlayıcısı Avusturya Postanesi, Aras Kargo’nun dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına yönelik olarak, 100 milyon avronun üzerinde yatırım yaptı.

Bu yatırım neticesinde Aras Kargo’nun dijitalleşme, otomasyon, verimlilik ve müşteri memnuniyeti alanlarında büyük kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, “Verimliliği artıran çözümler geliştirme konusundaki becerisi, Aras Kargo'yu Avusturya Postanesi grubunun Ar-Ge merkezi olarak konumlandırmamızı sağladı. Bu yapıyı Aras Digital olarak hayata geçirdik” açıklamasını yaptı.

Aras Kargo’nun hizmet alanını yurt dışına taşıyan Aras Global’in Azerbaycan’la başlayan yolculuğunun Orta Asya’daki diğer pazarlarla devam ederek globalleşmeye evrileceğini belirten Umundum, “Türkiye’nin ve Aras Kargo’nun geleceğine olan inancımız tam. Aras Kargo’yu, Orta Doğu ve Orta Asya’da Çin’e kadar uzanan bir coğrafyaya ulaşmamızda merkezimiz olarak görüyoruz. Aras Kargo'nun hem yurt içi hem de yurt dışında sunduğu müşteri deneyiminin standardını yükseltmeye devam edeceğine ve önemli bir küresel oyuncu olarak konumunu sağlamlaştıracağına eminim. Bu perspektifle, kısa vadede Aras Kargo’nun yurt içi operasyonlarına yönelik olarak 1 milyar liralık bir yatırım yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Baran Aras: “Aras Kargo geleceğe hazır”

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras, Aras Kargo’nun organizasyonu, stratejik planlaması, yatırımları, teknolojik altyapısı, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve topluma sunduğu katkılarla küresel standartlarda kurumsal bir yapıya kavuştuğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda yakaladığımız büyüme ivmesini sürdürmek üzere çok sağlam bir temel elde ettik. Uzun yıllara dayanan iş ortaklıklarımıza, yeni nesil e-ticaret şirketlerini ekledik. Bu alanda Türkiye’nin en önde gelen markaları da dahil olmak üzere geniş bir müşteri portföyümüz var. Sunduğumuz hizmetleri geliştirmeye, erişimimizi artırmaya, pazarımızı genişletmeye ve müşteri deneyimini geliştirmeyi sürdüreceğiz. Aras Kargo geleceğe hazır.”

Aras Kargo yılı yüzde 100 büyümeyle kapatacak

Aras Kargo’nun sadece Türkiye’de değil yurt dışında da kendi markasıyla hizmet veren, teknoloji üretip ihraç eden bir teknoloji şirketi konumuna ulaştığını söyleyen Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın ise, “Attığımız doğru adımlarla ciromuzda son üç yılda iki haneli büyüme gerçekleştirdik. BTK Türkiye Posta Sektörü Pazar Verileri raporuna göre, 2022 yılının ikinci yarısında, toplam kargo gönderilerinin yüzde 22,1’ini taşıyarak gönderi adedi bakımından sektörün lideri konumundayız. 2022 yılında kaydettiğimiz yüzde 50’ye yakın büyümenin ardından, bu yılı da yüzde 100 büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.

Dijitalleşme ve otomasyon yatırımıyla saatte 280 bin adet kargo kapasitesine ulaştı

E-ticaretteki büyümeye yönelik olarak 2016 yılından bu yana dijitalleşme ve otomasyona yönelik olarak yaptığı yatırımlarla saatlik kargo işleme kapasitesini 280 bin adedin üzerine çıkaran Aras Kargo, işlem hacmi bakımından sektörün en önemli oyuncularından biri oldu.

Türkiye’nin değişik illerindeki transfer merkezlerine son üç yılda 18’den fazla otomasyon yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ayyarkın şunları söyledi: “Bugün ulaştığımız noktada biz artık veriyi yönetiyoruz. E-ticaret işletmeleriyle tam bir entegrasyon sağladık. Müşterimiz kargoyu sisteme girdiğinden itibaren tüketiciye ulaşana kadarki sürecin planlaması ve operasyonu otomatik olarak gerçekleşiyor. Aras Kargo’yu bir operasyon şirketinden teknoloji şirketine dönüştürdük.”

Aras Kargo teknolojisi Avrupa’da 8 ülkede kullanılacak

Dijitalleşme alanında edindiği deneyimler ve organizasyonuna kattığı yeteneklerle Aras Kargo’nun iştiraki Aras Digital, sektörel teknoloji çözümleri alanında ihracatçı konumuna ulaştı. Zaman yönetimi ve esneklik yönüyle çalışanın ve müşterinin hayatını kolaylaştırmak üzere tasarlanan kargo yönetim platformu gibi ürünleşen teknoloji çözümleri, halihazırda Hırvatistan ve Slovenya’da Avusturya Postanesi’nin iştirakleri tarafından kullanılmaya başladı. 2026’ya kadar teknoloji platformunun Orta ve Doğu Avrupa’da toplam 8 ülkede devreye alınması planlanıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha
Mercedes-Benz Türk, 10 yıldır endüstrinin geleceğine yatırım yapıyor