Artık deniz turizminin adı var

Merhaba,   Siz değerli okuyucularımıza, 28 Nisan 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Deniz Turizmi Yönetmeliği”nden söz...

Merhaba,

 

Siz değerli okuyucularımıza, 28 Nisan 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Deniz Turizmi Yönetmeliği”nden söz etmek istiyorum.

Biliyorsunuz kruvaziyer gemiler, yatlar, mavi yolculuk yapan tekneler, dalış turizmi, sörfçülük hepsi deniz turizmi kapsamına giriyor. Özellikle günübirlik turlar düzenleyen teknelere belirli bir düzen getirilmesi gerekiyordu. Yönetmeliğin amacı; yeni deniz turizmi türleri, mevcut deniz turizmi tesisleri ve araçlarının yatırım ve işletmeciliğinin geliştirilmesi, standartlarının belirlenmesinin sağlanması, ve bu tesis ve araçlardan yararlanacak kişilerin uyması gereken asgari kuralları belirleyerek kalitenin yükseltilmesi.

Şimdi sizlere bir soru sormak istiyorum: Turizm gelirleri içerisinde deniz turizminden elde edilen gelir ne kadardır? Deniz turizminden elde edilen gelir %25 civarında ve turizm gelirlerinin dörtte biri denizden geliyor. Peki, deniz üzerinde mavi yolculukta 18 binin üstünde yatak olduğunu biliyor musunuz?  Çıkarılan yönetmelik ile bugüne kadar göz ardı edilen bu potansiyel en iyi şekilde değerlendirilecek.

“Kadının Adı Yok” diye Duygu Asena’nın kaleme aldığı bir kitap vardı. Yasada da “deniz turizminin adı yoktu”. Yürürlüğe giren yönetmelik ile bu alanda söz sahibi olacağımıza inanıyorum.

Bir konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Deniz Turizmi Yönetmeliği’nin hayata geçirilmesinde Denizcilik eski Müsteşarı şimdi Turizm Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın İsmet Yılmaz’ın büyük katkısı oldu. Yönetmeliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum.

 

Sevgilerimle.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diğer Haberler

Bakan Uraloğlu, Ford Trucks’ın otonom kamyonunu test etti
Getir’i ‘götürdüler’: Mubadala, nihai kontrol istiyor
Lima Logistics, Güneş Arabası Ekibi’nin yanında olacak
Arkas, 360 milyon dolara 6 yeni nesil konteyner gemisi aldı
Ünüvar: Denizcilik sektörü Ar-Ge projeleri ile büyüyecek
7. DHL Lojistik Trend Radarı Raporu yayınlandı:
Mercedes-Benz Türk’ün En İyi Otobüs Teknisyenleri ‘BusTech Challenge’ ile Belirlendi
LojistikPark, SPK’dan onay aldı
“Mersin Limanı’ndaki sıkışıklık, Kahramanlı Dry Port ile aşılabilir”
Sabay Lojistik 40. yılında yüzde 15 büyümeyi hedefliyor