Assan Hanil, sürücü koltuğunu ‘rahatlatacak'

Assan Hanil, kendi Ar-Ge merkezinde özgün tasarımlı ve hava süspansiyonlu ticari araç sürücü koltuğu geliştirirken, bu proje için ürettiği ilk fonksiyonel prototip koltuğun seri üretimine 2017 yılı sonunda başlayacak.

Otomotiv ve yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren Assan Hanil, kendi Ar-Ge merkezinde özgün tasarımlı, ihracat potansiyeli yüksek, hava süspansiyonlu ticari araç sürücü koltuğu projesi geliştirdi.

Şirket, bu proje için ürettiği ilk fonksiyonel prototip koltuğun seri üretimine 2017 yılı sonunda geçmeye hazırlanıyor. Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, bu noktada sadece Türkiye pazarını değil yakın coğrafyadaki büyük üreticilerin de hedef pazar içinde yer aldığını belirtti.

Assan Hanil olarak doğrudan ihracatları olmadığını belirten Gedik, ürünlerini kullanan otomotiv sektörünün güçlü üreticileri Hyundai ve Ford gibi firmalarla dolaylı olarak ihracata katkı sağladıklarını belirtti. İlerleyen dönemde ürün portföyünü ihracat potansiyeli yüksek ürünler üzerinde genişletmeyi de planladıklarını söyleyen Gedik, "Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz özgün tasarımlı, ihracat potansiyeli yüksek, şirketimizin büyüme ve gelişmesine olanak sağlayacak hava süspansiyonlu ticari araç sürücü koltuğu projesi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu koltuk ile ihracatta da güçlü bir noktaya ulaşmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizin bulunduğu ülke ve lokasyonlarda tesisler kurulması da planlarımız arasında" diye konuştu.

Business class uçak koltuğu tasarlıyor

Müşterilerinden gelen talepleri karşılayabilmek adına kapasite ve kabiliyet artışına yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Gedik, "Assan Hanil ve Türk Hava Yolları işbirliği ile kurulan TSI, Uçak Koltuk Üretim AŞ, ilk yerli tasarım uçak koltuklarının teslimatını 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdi; uzun menzil ekonomi sınıfı koltuk tasarımını tamamlayarak Airbus'a teslim etti. Şu an business class uçak koltuğu tasarımı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

2011 yılında kendi bünyelerinde bir Ar-Ge merkezi kurduklarını hatırlatan Gedik, kurdukları Ar-Ge merkezi için Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı ve desteği aldıklarını, Türkiye'de bu desteği almayı hak eden sayılı kuruluşlar arasına girme başarısını gösterdiklerini belirtti. Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ar-Ge merkezimizin kurulduğu ilk günden bu yana gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar neticesinde bugün, farklı kategorilerde 18 adet fikri mülkiyet hakkına sahibiz. 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz 9, toplamda da 23 adet patent başvurusu içinse değerlendirme sonuçlarını bekliyoruz."

3 tesiste üretim yapıyor

Dünyaca ünlü birçok otomotiv markasınım müşteri portföylerinde yer aldığını belirten Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, "Assan Hanil olarak sadece otomotiv sektöründe değil, tüm ulaşım araçları sektöründe en iyi ve özgün çözümü sunabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi. Kocaeli ve Bursa'daki üç farklı lokasyonda bulunan tesislerde üretim yaptıklarını ifade eden Gedik, "Toplam 80 bin metrekarelik fabrikalarımızda bin kişilik dinamik kadromuzla yolcu ve sürücü koltukları, ön ve arka tamponlar, kapı panelleri, ön kumanda panelleri, tavan ve halı kaplamaları gibi parçaların üretimini gerçekleştiriyoruz" dedi.

'25 Boeing ve 5 Airbus için koltuk üretimini tamamladık'

THY ve THY Teknik ile 2012 yılından itibaren gerçekleştirdikleri uçak koltuğu üretimi sürecinden de bahseden Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, "25 Boeing uçak ve 5 Airbus uçak için üretimlerimizi tamamladık. Şu anda koltuklarımız bu uçaklarda kullanılıyor. Ayrıca ABD'nin Utah eyaletinde Boeing'e line-fit hizmet ve ürün tedarik etmek için kurduğumuz tesisimiz 2015 yılı içinde Amerika Sivil Havacılık kuruluşu FAA'den gerekli onayları tamamlamış durumdadır" ifadelerini kullandı.

Zeynep PARÇAM – DÜNYA

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Ekay&Aytaş, ağır yükleri Tırsan Low-Bed’ler ile taşıyacak
Metalog, verimlilik için Tırsan'ı seçti
Volvo'nun elektrikli kamyonu 115 ton yükü çekebiliyor
Mercedes-Benz, eActros 600 elektrikli kamyonun teslimatlarına başladı
AYS Lojistik, filosuna 6 Schmitz Cargobull treyler daha ekledi