Asyaport’a yanaşan gemiler yakıt tüketmeden, elektriği karadan alacak

Asyaport Limanı, ülkemizin ilk, Avrupa’nın ise üçüncü yüksek gerilimli gemi elektrik besleme tesisini devreye alıyor. Artık gemiler, limanda beklerken jeneratörlerini çalıştırmak için yakıt tüketmeyecek, böylece karbon salınımı olmayacak.

Türkiye denizcilik sektöründe devrim niteliğinde bir adım geliyor. Asyaport Limanı, ülkemizin ilk, Avrupa’nın ise üçüncü yüksek gerilimli gemi elektrik besleme tesisini 25 Ekim 2024 tarihinde (bugün) gerçekleştirilecek büyük bir törenle devreye alacak. Bu proje, sadece çevre dostu teknolojilerle denizcilikte çığır açmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin uluslararası ticaretteki stratejik konumunu daha da güçlendiriyor.

Asyaport Limanı’nda devreye alınacak olan 8 MVA kapasiteli yüksek gerilimli gemi elektrik besleme sistemi, limana yanaşan gemilerin jeneratör kullanmadan karadan elektrik almasını sağlayacak. Bu sayede, gemiler limanda beklerken yakıt tüketimi ve karbon salınımı sıfıra inecek. Gemi elektrik besleme sistemi sayesinde yıllık binlerce ton karbon emisyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden MSC OSCAR bu sistemden ilk kez enerji alarak yeni teknolojinin uygulamalı tanıtımı yapılacak.
Yeni sistemin limana ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

LOJİPORT


[SO1]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Asyaport'ta Yüksek Gerilimle Gemi Elektrik Besleme Tesisi Açıldı
Grimaldi, Trieste-Ambarlı Ro-Ro hattına Patras’ı da ekledi
Türk boğazlarından 20 yılda 2 milyon gemi geçti
DFDS, Martaş Limanı’ndan Trieste’ye yeni bir hat açtı
Deniz navlunları düşüşte; Noel de çare olamadı