Atıkların yüzde 83’ünü ekonomiye kazandırıyor

Temizliğini yaptığı akaryakıt tanklarından yüzde 80’in üzerinde geri dönüşüm elde eden Tora, sadece geçen yıl 700 bin ton akaryakıtı ülke ekonomisine geri kazandırdı.

Ülkemizde yasal zorunluluklarla iyileştirmeye çalışılan istasyonlarda, yer altı akaryakıt tanklarının yapısı, mevsimsel sıcaklık değişimleri, tesisatların yapım aşamasında meydana gelen kirlenmeler, akaryakıt ikmalinde kullanılan tankerler, tabanda biriken su ve tankların kullanımlarına bağlı olarak yeraltı akaryakıt tanklarında kirlilik kaçınılmaz oluyor. Bu kirlilik, temizlenmediği takdirde ise cihazlarda ve araçlarda ciddi sıkıntılara neden olabiliyor.

Deneyimli mobilize ekipler ve alanında uzman personel ile Türkiye genelinde akaryakıt tank temizliği ve koruyucu bakım faaliyetleri hizmeti veren Tora Periyodik Bakım ve Tank Temizliği Şirketi, 17 yıllık tecrübesiyle sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen firmalarının “Avrupa Yükleniciler” listesinde de kendine yer bulan şirket, temizliğini yaptığı tanklardan elde ettiği yüzde seksenin üzerindeki geri kazanım oranıyla da aynı zamanda ülke ekonomisine hatırı sayılır bir katkıda bulunuyor.

700 BİN LİTRE YAKIT GERİ KAZANILDI
2002 - 2013 yılları arasında hizmet verdikleri akaryakıt istasyonlarında yaklaşık 220 bin tankın temizliğini yaptıklarını söyleyen Bölüm Sorumlusu Yıldırım Durmuş, bu tanklardan yaklaşık olarak 10 milyon litrenin üstünde atık çıktığını kaydetti. Çıkan bu atıkların yaklaşık 6 milyon litreyi aşan kısmının atık ayrıştırma cihazı sayesinde geri kazanıldığına dikkat çeken Durmuş, “Ayrıştırma sonrası kalan yaklaşık 4 milyon litre atık Ulusal Atık Taşıma Formu düzenlenip, Ulusal Atık Taşıma lisanslı tankerlerimiz ile Lisanslı Atık Bertaraf tesislerinde bertaraf ettirilmiştir. Bu sayede milli servetimiz olan akaryakıtın yüzde 60 oranında geri kazanımı sağlanmış olmaktadır. Yenilediğimiz teknolojimiz sayesinde 2014 yılı sonu itibari ile 1800 istasyonda yapılan bakım faaliyetleri sonunda 840 bin litre atık olarak tanktan çıkarılmıştır. Çıkarılan bu atığın 700 bin litresi ayrıştırması yapılarak tanklara geri konulmuştur. Böylelikle yaklaşık yüzde 83 oranında milli servetimizin geri kazanımı sağlanmış bulunmaktadır” diye konuştu. 

PAZARDAKİ PAYIMIZ KÜÇÜMSENEMEYECEK DÜZEYDE
Öncelikli hedeflerinin var olan müşterinin memnuniyetini arttırıcı çözümler sunmak olduğunu açıklayan Durmuş, “Sıfır kaza prensibinden ödün vermeden tank temizliği ve bakım yaptığımız istasyon sayısını arttırmak ve müşterilerimiz arasına yenilerini katma amacında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şuan için tank temizliği ve bakım faaliyetleri devam eden yaklaşık 2 bin 500 istasyon ziyaretimiz olacak. Yaptığımız çalışmalarda müşteri talepleri doğrultusunda mühendisli veya teknisyenli ekiplerimizle bakım bilgileri, veri bankasına anlık olarak işleniyor. Sektörde bu tarzda teknolojik altyapıya ve donanımlı saha personeline sahip olmak, bizi diğer firmalardan bir adım öne taşıyan yegâne unsurdur. Sürekli iyileştirilecek bir yanımız olduğu düşüncesi ana hedefimiz olduğu için sektör pazar payı oranında rakiplerimize nazaran konumumuz küçümsenmeyecek yerdedir” ifadelerini kullandı.

HER TALEBE ANINDA YANIT VEREBİLİYORUZ
“Ülkemizde EPDK’ya kayılı yaklaşık olarak 13 bine yakın istasyon var ve bu istasyonlardan yaklaşık 9 bin tanesinin bizde kart bilgilerini tuttuğumuz bir veri bankasına sahibiz” diyen Durmuş, herhangi bir dağıtım firmasının talebine dakikalar içinde yanıt verebildiklerini söyledi. Tek bir istasyon için de bütün istasyonlar için de istenilen formata uygun rapor verme kabiliyetine sahip olduklarını belirten Durmuş, “Exceller veya elle yazılmış matbu formlarla raporların hazırlanması günümüz teknoloji dünyasının çok gerisinde kalan bir yapıya aittir ve yaptığımız değişikliklerden en önemlisi daha ekip istasyonda iken istasyonla ilgili aranan bütün bilgilerin elimize geçmesi ve istenilen formatlara kolaylıkla adapte edilebilmesidir. Esnek bir yapıyla dizayn edilen soru bankamıza her ana dağıtım firmasının kendi opsiyonları kolaylıkla adapte edilip istenilen sorunun yetkin saha personeli tarafından cevabının aranması sağlanmaktadır. Sektörde eğitimli personeli ve çözüm bulma odaklı yönetim politikamız sayesinde, kendi dalında sektör lideri olmaktan gurur duyuyor ve bu noktada ilerleyebilmek adına çalışma azmini gösteriyoruz” diye konuştu.

KORUYUCU BAKIM KAZALARIN ÖNÜNE GEÇER
Tanklardaki kirliliğin dalgıç pompalarında, dispenserlerde ve araçlarda ciddi arızalara sebep olduğunu kaydeden Durmuş, koruyucu bakım hizmetlerinin de son derece büyük bir önem taşıdığını aktardı. İstasyonlardaki kritik ekipmanların kontrol ve testlerini düzenle olarak yaptıklarını belirten Durmuş, “Bu sayede zamanla işletme içerisinde malzeme yorulmasından ve kullanıcı hatalarından kaynaklı ve işletme körlüğü sebebiyle doğal kabul edilen pek çok emniyetsiz durum tespit edilip giderilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken kıstas işletme içerisinden birilerin değil, dışarıdan bir gözün olaya bakması ve edindiği bilgi birikimi sayesinde nasıl bir emniyetsiz durumla karşılaştığının veya karşılaşabileceğinin tespit etmesidir. Zira bilindiği üzere emniyetsiz durum frekansı ne kadar fazla ise üzücü kazaların yaşanması riski o denli fazla oluyor” açıklamasında bulundu.

Burak GÜNER - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

Transit sistemin güncelleme kuyruğu 25 km'yi aştı
İki dev proje daha start aldı
TIR şoförlerinden grev kararı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak
Köprü ve otoyolların garanti tutarlarına kur zammı