Atıl depoları ParkPalet dolduracak

ParkPalet, Anadolu’nun farklı yerlerinde boş durumdaki depoları acil ihtiyacı olan firmalar ile buluşturuyor. KOBİ’ler başta olmak üzere şirketleri uzun süreli kira kontratlarından kurtaracak girişim, oturduğunuz yerden deponuzu yönetmenizi sağlıyor

Yerli yazılım ‘ParkPalet’ gayrimenkul ve lojistik sektörlerine ilaç gibi gelecek. Uygulama, boş yani atıl durumdaki depolarla acil olarak ürününü depolamak isteyen lojistik firmalarını bir araya getiriyor. Sistem kısa süreli ihtiyaçları karşılayıp, uzun dönemli kontratlardan şirketleri kurtardığı için sektöre alternatif sunuyor.

OTURDUĞUN YERDEN KİRALA

Berlin’de Beta Pitch Global 2018’de ülkemizi temsil edecek olan Park Palet’i telefonuna yükleyen işletme sahipleri, ihtiyacına göre depoyu bulup sahibiyle anlaşabiliyor. İlgili alanı 360 derece gezebilirken, ürününü nasıl yerleştireceğine dair tüm işlemleri telefonundan takip edebiliyor. Yani İstanbul’dan Ağrı’ya ürün gönderecek bir şirket, buradaki depoyu telefon uygulamasıyla kiralayıp yönetebiliyor.

KISA SÜRELİ İHTİYAÇ İÇİN UZUN DÖNEM KONTRATA GEREK YOK

ParkPalet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, lojistikte mevsimsel depo ihtiyaçları için bile uzun vadeli kontratların yapılma zorunluluğundan yola çıktıklarını paylaşıyor. Çiçekdağı, “Genelde 3-5 yıllık kontratlar var, ama sizin birkaç aylık depolama alanına ihtiyacınız var. Bu sürü içinde bazı depolama firmalarının alanlarında da 2-3 aylık boşluklar olabiliyor. İşte söz konusu karşılıklı ihtiyacı bir araya getiren bir uygulama yazılım geliştirdik” bilgisini veriyor. “ParkPalet online yazılım bazlı depo pazar yeri” diyen Çiçekdağı sistem hakkında şu bilgileri veriyor: “İade lojistik alanında da önemli. Mesela büyük perakendeci olarak Türkiye’de bin mağazanız var bunların iadesi oluyor. Mallarınızı İstanbul’a göndermek yerine yakın yerde toplarsanız büyük bir maliyet avantajı sağlıyorsunuz. Firmalar, sisteme kayıt oluyor aynı şekilde lojistik şirketler de yer alıyor.”

Sene başından bugüne 60’a yakın depoya ulaştıklarını belirten Çiçekdağı, “Merkezimizde 600 bin metrekareye yakın alan var. Yazılım üzerinden deponun tüm özelliklerine ulaşabiliyorsunuz. Raf taşıma kapasitesi ve aralığı bilgisini bile bulabilirsiniz. İki taraf eşleştikten sonra mal ekleme ve çıkarma işlemlerini de yürütebiliyor. Firma aynı anda kendi uygulamalarını telefon üzerinden yönetebilecek” değerlendirmesini yapıyor.

KOBİ’LER İÇİN ÇOK HAYATİ

ParkPalet, Workinton Kuluçka Merkezi tarafından,ülkemizi Berlin’de temsil etmesi için seçildi. Bu sistemin özellikle KOBİ’ler için önemli olacağını belirten Alp Çiçekdağı, “KOBİ’ler ,büyük kurumlarla çalışırken endişe edebiliyor. Ama ParkPalet sayesinde KOBİ’lere bir hareket alanı sağlanıyor. Şirketler, seçenekleri gördükçe kendi istediğinden fazlasına da yönelebiliyor. Şu an kiralama zamanını 1 ay, palet sayısını da 50 ile sınırladık. Ama gelecekte bu süreyi en aza indirmek istiyoruz” dedi.

HEDEF ANADOLU

Hedefimiz Anadolu’da yayılmak ve küçük işletmelere ulaşmak” diyen Çiçekdağı uygulamanın detaylarını şöyle anlattı: “Talebinizi giriyorsunuz sistem üzerinden eşleştiriyorsunuz, bulamazsanız ParkPalet sizin için en uygun alanı araştırıyor. Kurum olarak danışmanlık da sunuyoruz. Belli bir hizmet bedeli alıyoruz. Yüzde 4-12 arasında pay söz konusu, işlemin büyüklüğüne göre bu oran değişiyor.”

ParkPalet, ülkemizi dünyanın en prestijli startup yarışmalarından Beta Pitch Global 2018’de temsil edecek. Uygulama, kısa dönem için depo alanı arayan firmalarla kapasite fazlası olan depolama şirketlerini buluşturuyor. Berlin’deki yarışma 15 Kasım’da sonuçlanacak. Geçen yılın birincisi yine Türkiye’den çıkmıştı.

YENİ ŞAFAK

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

5 maddede etkin lojistik yönetimi
2024, otomotiv ve lojistikte yatırım yılı oldu
İran plakalı TIR’lar depo hacimleri kadar yakıt almış sayılacak
1 milyon kg taze ürün, DP World Lojistik aracılığıyla taşınıyor
Hisarcıklıoğlu: "Türkiye transit taşımacılıkta büyümeli"