Atlasglobal, kapasitesini 20 bin tona çıkaracak

Yeni açılan hatlarla birlikte Avrupa pazarından pay almayı ve transit taşıma oranını arttırmayı hedefleyen Atlasglobal, yeni hat ve filo ile birlikte 20 bin tonluk bir kapasiteye ulaşacak.

Yılın ilk 5 ayında önceki yıla göre yüzde 70 büyüdüklerini ifade eden Atlasglobal Havayolları Kargo Direktörü Şebnem Şaylı, Türkiye’nin 3. Havalimanı ile birlikte lojistik hub olma yolunda önemli bir adım atılacağını ve transit taşımacılığı kolaylaştırıcı bazı iyileştirmelerin yapılmasının da bu sektördeki gelişimi hızlandıracağını ifade etti.

Uluslararası alanda büyüme stratejileri doğrultusunda yurt dışı uçuş ağını Doğu’dan Batı’ya genişlettiklerini belirten Şaylı, haziran ayı içerisinde Avrupa’da Amsterdam, Düsseldorf ve Köln’e, Asya’da ise Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e, Temmuz ayında da Paris’e tarifeli seferlerinin başladığını kaydetti.

“Yurt dışında bu 5 merkezi ulaşım ağımıza eklemek bizim için önemli bir adım oldu” diyen Şaylı, Ukrayna’da üç önemli ticaret merkezinin de Eylül ayında uçuş ağına katılacağı bilgisini verdi.

Şebnep Şaylı,  yeni açılan ve açılacak olan hatlarla Avrupa pazarından daha çok pay alabilmeyi ve ulaşım ağlarının genişlemesiyle birlikte transit taşıma oranlarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

YÜZDE 70 ARTIŞ
Şebnem Şaylı, son iki yıldır kargo gelir ve hacim istatistiklerinin yükselen bir ivme gösterdiğine işaret ederek “2014 yılının aynı dönemi ile karşılaştırırsak Mayıs ayında yaklaşık yüzde70 oranında bir artış kaydettik” dedi.

Yani hatlar ve filo planları neticesinde yıllık 20 bin ton civarında bir kapasiteye ulaşacaklarını kaydeden Şaylı,  sözlerine şöyle devam etti: “Yolcu uçakları ile yapılan kargo taşımacılığında her iki tarafta da optimum kapasite kullanımını sağlayabilmek için operasyon ve satış birimlerinin azami koordinasyon içerisinde çalışması gerekiyor. Biz de tüm ilgili departmanlar ile sürekli yakın irtibat halinde çalışıyoruz. Kesintisiz ve sürekli bilgi akışını sağlayabildiğiniz durumda her iki tarafta da gelir maksimizasyonunu ve en önemlisi de müşteri memnuniyetini  sağlayabilirsiniz.”

TÜRKİYE NASIL ‘HUB’ OLACAK?
Türkiye’nin hava kargodaki yerini de değerlendiren Şaylı, Türkiye’nin coğrafi konumunun bile Türkiye’yi transit merkezi haline getirecek bir itici güç olduğunu dile getirdi.“Bunu sağlamak için altyapı problemlerinin çözülmesi ön koşul elbette” diyen Şaylı, yapılacakları şöyle dile getirdi: “Elleçleme açısından ciddi bir kapasite sıkıntısı yaşanıyor. 3. Havalimanının açılması ile bu sorunun giderilmesi mümkün olacaktır. Karayolu, deniz, demir ve havayolu taşıma modları arasında entegrasyonun sağlanması ve gümrük mevzuatında transit taşımacılığı desteklemeye yönelik kolaylıklar sağlanması durumunda Türkiye’nin bir “hub” olarak hava kargo pazarında önemli bir görev üstlenmemesi için herhangi bir  neden yok...”

TRANSİT TAŞIMA KOLAYLAŞTIRILMALI
Hava kargo sektörünün çözülmesi gereken sorunlara da değinen Şebnem Şaylı, öcelikle, hava kargo sektörünün parçası olan her kurumun (Havayolları, Yer Hizmeti Kuruluşları, Hava Kargo Acenteleri v.b.) gerek kapasite gerekse teknik donanım açısından günümüz gereksinimlerini karşılayan elleçleme imkanlarına olan ihtiyacın karşılanmasının önemini dile getirdi.

Şaylı ayrıca, gümrük uygulamalarında özellikle transit taşımacılığı kolaylaştırıcı bazı iyileştirmelerin yapılmasının da bu sektördeki gelişimi destekleyeceğini ifade etti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Esas Holding Pegasus’ta hisse sattı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Turkish Cargo, Asya-Pasifik uçuş ağını genişletiyor
Corendon Airlines, geleceğin kaptan pilotlarını yetiştiriyor
Sabiha Gökçen Havalimanı yapay zeka tabanlı dijital asistan SAVVy’i tanıttı