Autoport’ta “Oto” Hareketliliği

İzmit Körfezi’nde 160 bin metrekare saha üzerine kurulu olan ve bölgedeki otomotiv sanayisine yakın lokasyonda bulunan ARKAS HOLDİNG iştiraklerinden Autoport,...

İzmit Körfezi’nde 160 bin metrekare saha üzerine kurulu olan ve bölgedeki otomotiv sanayisine yakın lokasyonda bulunan ARKAS HOLDİNG iştiraklerinden Autoport, UECC işletmesinde olan  M/V EMERALD LEADER gemisini ağırladı. Autoport’a uğrak yapan otomotiv ihracat yükü taşıyan ilk gemi olma özelliğine sahip olan gemiden aynı zamanda ithalat ve transit araç tahliyesi de gerçekleştirildi. Autoport, gemi operasyonu kapsamında ithalat, ihracat ve transit yük operasyonlarında Toyota, Mercedes, Land Rover, Peugeot, Honda marka araçlar ile iş makinalarının tahliye ve yüklemesini yaptı. Gemiden toplamda 1577 adet otomobil, ticari araç, iş makinaları ve yedek parçaları tahliye edilirken 461 adet otomobil ve ticari araç yüklemesi gerçekleştirildi. Arkas Holding Liman Hizmetleri Direktörü Özgür Kalelioğlu tarafından geminin kaptanına ilk uğrak anısına plaket takdim edildi.

Özgür Kalelioğlu yaptığı açıklamada Autoport’un Türkiye'nin 2023 otomotiv sektorü ihracatı hedefleriyle örtüşen ve bu hedeflerin başarıya ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlayan Türkiye'nin ilk oto-port nitelikli limanı olduğunu ve ilk ihracat yüklemesini gerçekleştirerek bu hedef doğrultusunda önemli bir adım  attığını belirtti.

Kalelioğlu; “Bilindiği üzere Türkiye’deki otomotiv üretiminin 4 milyona ulaşması bunun da 3 milyonunun ihracat olması bekleniyor. Bu beklentiyi ancak bu hedefleri destekleyecek bir altyapı yatırımı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu gemide ilk ihracat otomobil yüklemesini Toyota markası ile gerçekleştirdik. Kendilerine de bu pilot işbirliğinde vermiş oldukları destekten dolayı ayrıca teşekkür ederiz. Bunun devamlılığını bekliyoruz, çünkü bölgedeki otomotiv  markalarının ihracat hedeflerine ulaşmak icin ihtiyaç duydukları kapasite, kalite ve altyapı ihtiyaçları Autoport'un kuruluş amacı ve hedefleri ile birebir örtüşmektedir. Sadece ihracat konusunda değil,  ithalat yapan markalara da stoklama imkanını, araçların sorunsuz ve kaliteli olarak elleçlenmesini sağlayan araç işletim sistemlerini birlikte sunuyoruz.

Bunun yanı sıra sadece terminalimizde araç elleçlenmesi ve stoklama hizmetleri ile kalmayıp,  limanımızda hizmet almakta bu araçların bayilere ulaştırılmasından öncesinde fiktif saha stoklama, bayi dağıtım öncesi adresli stoklama, sevkiyat ön hazırlık işlemleri  ve diğer katma değerli hizmetlerin verileceği bir PDI yatırımını da tamamlamayı planlıyoruz. Bu yatırımımızın gerçekleşmesi ile birlikte firmalar ilave nakliye masraflarına katlanmadan bayilerine tek noktadan araç sevkiyatı gerçekleştirebilecekler, bu da sektöre zaman kazandırırken maliyetlerinde de önemli ölçüde iyileştirme sağlayacaktır.” dedi

Otomotiv firmaları yetkilileri; Autoport’un otomotive ihtisas yapısı sonucu mevcut fiziksel altyapısının üst düzeyde olmasından, gemiye verilen profesyonel hizmetten ve güvenli operasyon yönetiminden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Otomotive özel olarak tasarlandı uluslararası standartlarda hizmet veriyor

Arkas Holding’in öncü yatırımlarından olan Türkiye’nin ilk otomotiv terminali Autoport, ithal ve ihraç edilen tüm markalara hizmet vermek amacıyla otomotive özel olarak tasarlandı. Söz konusu tasarımın Autoport’a sağladığı fayda; mevcut limanlarda farklı elleçleme hizmetlerinin birlikte ve aynı alanda yapılmasının getireceği risk ve kısıtlamalardan arındırıyor olmasıdır. Terminal trafiğinde maksimum verimlilik sağlanması için otomotiv taşıyıcı treylerlerin giriş ve çıkışları özel olarak düzenlenerek iki farklı kapıdan sağlanıyor. Herbiri kendi alanında uzman personeller tarafından yönetilen terminal, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) standartlarında en son teknolojiye sahip kapalı devre kamera sistemleri ile kontrol altında tutuluyor.

Uluslararası standartlara (OHSAS – İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi ve ILO – Uluslararası Çalışma Örgütü) uyum için kararlı olan Autoport, OHSAS 18001, ISO 9001 ve ISO 14001 sertifikalarını aldı. Limanda iş sağlığı, iş emniyeti ve çevre konusunda, tüm çalışanlara teorik ve pratik eğitimler veriliyor, tatbikatlar gerçekleştiriliyor. Tecrübe edilen süreçler sonrasında tehlike ve risk analizleri yapılarak elde edilen tespitler sonucunda raporlamalar ve iyileştirmeler gerçekleştirilmektedir. Günlük saha kontrolleri, emniyetsiz durum ve davranışların ortadan kalkması için çeşitli yöntemler geliştiriliyor.

Autoport’un araba üretim merkezlerine uzaklığı;

-       Ford Otosan 2 km               - Hyundai 20 km

-       Toyota 60 km                       - Honda 75 km

-       Tofaş 110 km                       - Oyak Renault 115 km

[gallery]

www.lojiport.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Aliağa’da Denizcilik Uygulama Merkezi açıldı
Limanlarda kurulacak sürdürülebilir yakıt istasyonları desteklenecek
Arkas Bunker’dan Yang Ming’e İlk Biyoyakıt İkmali
Oras Denizcilik gemisine füzeli Husi saldırısı
Liman çıkış belgelerine ilişkin esaslara yeni düzenleme