Avrasya yurtdışına açılıyor

Otogar ile birlikte alışveriş merkezi ve otel inşası için hisse devri ve hissedarlık sözleşmesi 25 Ocak Salı günü Suriye’nin Halep kentinde imzalandı....

Otogar ile birlikte alışveriş merkezi ve otel inşası için hisse devri ve hissedarlık sözleşmesi 25 Ocak Salı günü Suriye’nin Halep kentinde imzalandı. Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ikinci yurtdışı açılımını Batum Otogarı’nın arazisini satın alarak yaptı.

İstanbul Otogarı, Samsun, Havza, Çarşamba, Kayseri, Kırıkkale otogarlarının işletmeciliğini yürüten, Çanakkale ve Erzincan terminallerinin inşasını sürdüren Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ, başarısını yurtdışına taşıyor.

Souria Holding ve Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ arasında hisse devri ve hissedarlık sözleşmesi imzalandı. Böylece Aleppo Gate Projesi’ni (Halep Kapısı Projesi) hayata geçirmek için en büyük adım atıldı. Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, Başkan Yardımcısı Erdem Yücel, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Murat Araz, Souria Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haytham Joud, Aleppo Gate Yönetim Kurulu Başkanı Saad Allah Kurdi sözleşmeyi imzaladılar.

Halep Kapısı Projesi

Souria Holding ve Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ arasında 25 Ocak Salı günü imzalanan hisse devri ve hissedarlık sözleşmesi ile Aleppo Gate Projesi’ni (Halep Kapısı Projesi) hayata geçirmek için hiçbir engel kalmadı. Yüzde 50-50 ortaklık şeklinde imzalanan sözleşme ile 50 milyon doları bulacak bir yatırım için harekete geçildi.

Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu; projenin, her iki ülkenin dış ticaret hacmini önemli şekilde arttıracak düzeyde olması sebebiyle bölgede yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak niteledi. Başkan Yalamanoğlu, Halep’in 5 milyonluk nüfusa sahip olduğunu belirterek, “Günlük insan hareketliliği 1 milyona ulaşıyor. 326 bin m²’lik bir alana otogar, alışveriş merkezi ve oteller inşa edilecek. Görüşmelerde uzun bir süreç yaşadık. Özellikle yüzde 50 ortaklık, İngiliz tahkim ve ticaret hukukunun geçerliliği ve Halep Belediye Meclisinin onayının alınması konusunda taleplerimiz oldu. Bu taleplerimiz gerçekleştikten sonra sözleşme imzalama noktasına gelmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Halep 50 milyon dolarlık proje

Souria Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haytham Joud, iki dost ülke arasında imzalanan sözleşme ile ekonomik anlamda önemli bir işbirliğinin başlangıcını da yaptıklarını, bu projenin yeni projeleri de beraberinde getireceğine vurguladı. Aleppo Gate Yönetim Kurulu Başkanı Saad Allah Kurdi, Halep Belediyesi’nin proje için arazi tahsisini yapmasının ardından tecrübeli bir şirket arayışına geçtiklerini ve Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ile bir araya geldiklerini vurgulayarak, “Yaptığımız inceleme sonucunda gördük ki, terminal yapmak ve işletmek konusunda Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ile mükemmel bir ortaklık sağlayabileceğiz. Tabiî ki görüşmeler uzun sürdü. Uluslararası projelerin bazı gerekleri var. Biz bu gerekleri yerine getirdikten sonra şimdi iki ülkeye büyük katkı sağlayacak otogar, otel ve alışveriş merkezini içeren, 50 milyon doları bulacak projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Batum Otogarı Projesi

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Murat Araz, Batum Otogarı projesinin arazisinin satın alındığını vurgulayarak, “Gürcistan dışa açılma süreci yaşıyor. Bu süreç içerisinde turizmin gelişmesine büyük önem veriyorlar. İstihdam yaratması koşuluyla yatırımcılara önemli avantajlar sunuyorlar. Gürcistan yasalarına göre şirket kuruldu ve tescili yapıldı. Batum Otogarı’nı inşa edileceği 110 bin m² arazinin tapusunu satın aldık. 2014 yılına kadar orada en az 14 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı taahhüt ettik. Projenin 36 ayda tamamlanması planlandı” diye konuştu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otobüs Haberleri

Temsa, İspanya satışlarını 2 yılda 5 kat artırdı
Temsa’dan Fransa’ya 6 bininci araç teslimatı
BMC’nin çevre dostu otobüsü Procity “fark yaratan” tacını taktı
Mercedes-Benz Conecto Hybrid, %6.5 yakıt tasarrufu sağlıyor
Otokar’dan Altur Turizm'e 1000. Sultan Teslimatı