Avrupa'nın en büyüğü oldular

Almanya'nın ve Avrupa'nın en büyük otomotiv modifiye ürünleri şirketini Türkler işletiyor.Bayburtlu Abdurrahman ve Ulvi Keskin kardeşlerin, Almanya'nın...

Almanya'nın ve Avrupa'nın en büyük otomotiv modifiye ürünleri şirketini Türkler işletiyor.

Bayburtlu Abdurrahman ve Ulvi Keskin kardeşlerin, Almanya'nın Mannheim kenti yakınlarında sahibi olduğu şirket, araba lastiği, cant ve benzeri ürünler imal ediyor.

Yaklaşık 30 yıl önce Bayburt'tan Almanya'ya giden Keskin ailesi, bisiklet lastiği ve jantlarıyla işe başlayan işlerini büyüterek, Almanya ve Avrupa'nın en lüks jantlarını üretmeye başladılar.

1995 yılında, ''Keskin Tuning'' adıyla Almanya ve Avrupa'da lüks sınıfa hitap eden jantlarını üretmeye başlayan Keskin, daha sonra, lüks sınıf jant ve lastikte rakipsiz bir konuma ulaştılar.

Sadece lüks sınıfa yönelik jant üretmekle kalmayan Keskin ailesi, daha sonra, orta sınıfın da satın alabileceği ve çocukluklarının geçtiği köylerinin eski ismi olan ''Mam'' jantlarını da imal ederek satışına başladılar.


İlk lastik üretiminde, Güney Kore teknolojisini kullanan Keskin, daha sonra kendi teknolojilerini geliştirdiler.


Keskin kardeşler, Bayburt yöresinin beğenilen yemeği olan Ziron'u, Almanca'da telaffuz edildiği şekliyle ''Syron'' olarak çevirerek, Syron marka lastikleri tüm dünyaya satmaya başladılar.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Mannheim'daki şirketlerini ziyaret ettiği Syron lastikleri, özellikle performans alanında en çok tutulan lastik sınıfı arasında yer alıyor.


LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kombine Haberleri

Boltas'tan Grimaldi'nin Ambarlı-Trieste hattına güçlü destek
Adapazarı-Karasu Limanı demiryolu, Boğaz’ın yük trafiğini azaltacak
Tüm taşıma modlarını birleştiren Omnilog, efektif lojistik vadediyor
ArkasLogistics Polska, Çin ile Avrupa'yı demiryoluyla birleştirecek
Karasu-Köstence Ro-Ro ihracatta %80, ithalatta %40 dolulukla gidiyor