Dijitalleşme tüm sektörleri doğrudan etkilemeye başladı. İlk dijital platformunun Türkiye’de hizmete girmesinin üzerinden 10 yıl geçmeden onlarca yeni platform açıldı. Yeni inovatif girişimler hayat buldu, bu girişimler ülke çapında yakaladıkları başarıyı yurtdışına taşımayı başardı.
Dijitalleşmeyi iyi değerlendiren GKN Kargo, küresel salgınla başlayan kısıtlamaları iyi okuyarak rotasını perakendeden dijitale çevirdi. Pandemi öncesi aylık 500 bin paket taşıyan GKN Kargo, pandemi sürecinde bu sayıyı 1,6 milyona kadar çıkarmayı başardı.
“AVM’LERİN KAPANMASI TEDİRGİN ETTİ ANCAK DİJİTALİN GÜCÜNE İNANIYORDUK”
“81 İLDE 8 AKTARMA MERKEZİYLE HİZMET VEREN BİR YAPI HALİNE GELDİK”
Yaşadıkları büyümenin sağlıklı gerçekleştiğini, yeni destinasyonlar açıldıkça planlamanın kusursuz işlediğini dile getiren Gökhan Akyürek, “Lojistik işi iyi planlama ve dolayısıyla dakik olmayı gerektirir. Salgında bir senelik kısa bir sürede yakaladığımız büyümeyi idare edebilmek için çok çalıştığımızı söyleyebilirim. Bugün bünyemizde barındığımız 142 aracımızla 81 ilimizde varız. 81 ile, 8 aktarma merkeziyle 24 saatte ulaşabiliyoruz. 2022 yılının son dönemlerinde 81 ilin tamamına GKN Kargo’nun mikro dağıtım hizmetiyle son tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz. ” diye konuştu.
“YABANCI SERMAYEDEN TALEP ALIYORUZ”
Yakaladıkları başarının yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Akyürek, “Sunduğumuz lojistik altyapı ve gönderim rakamlarımız yabancı yatırımcıların dikkatine takıldı. Son olarak Fransız Fon Grup şirketi tarafından teklif aldık ancak GKN Kargo olarak tamamen öz sermaye ile büyümeyi hedefliyoruz. Gelecekte globalleşmeyi, dolayısıyla yatırım almayı hedefliyoruz. Şuan planımız 2023 yılına kadar öz sermayemizle büyüyerek Türkiye’nin her yerini kapsayan tek ortaklı bir yapı oluşturmak” dedi.
“ACENTELİK DUYURUMUZA 15 GÜNDE 3 BİN BAŞVURU GELDİ”
Acenteleşmeyi düşündüklerini ve bu nedenle talep topladıklarını söyleyen Gökhan Akyürek, “Kısıtlı bir duyuru ile 15 günde 3 bin kişi acentemiz olmak için başvurdu. Bizim acentelerimizden beklentilerimiz, ‘kargo sektöründe deneyimli olması, araç portföyünün kargo sektörünün ihtiyaçlarına göre desteklenmesi ve mevcut lokasyonda uygun şartlarda deposunun olması’ şeklinde. Bugün kargo sektörünün önemli bir sorunu merkezi yapı oturmadan, hızla acentelik yoluyla büyümedir. Sektör ile alakalı yaşanan sorunların ve şikâyetlerin nedeni de kontrolsüz, hızlı acenteleşmedir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
LOJİPORT