Balnak'tan proje taşımacılığı atağı

Proje taşımacılığı konusunda 2007 yılından beri faaliyet gösteren Balnak, yurtdışındaki inşaat, enerji, petrol ve doğalgaz projelerini yakından takip...

Proje taşımacılığı konusunda 2007 yılından beri faaliyet gösteren Balnak, yurtdışındaki inşaat, enerji, petrol ve doğalgaz projelerini yakından takip ederek, gelecek döneme ilişkin çıtasını yükseltti. Hedef pazarlarını Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Türk cumhuriyetleri olarak açıklayan Balnak Logistics Group Denizyolu ve Projeler Müdürü Umut Hasan Demirkol, bunların içinde Libya, Irak ve Rusya’nın öneminin çok fazla olduğunu kaydetti. Bu ülkelerde alt ve üst yapı inşaatları, enerji santralleri, petrol rafinerileri ve doğalgaz tesisleri projelerini yakından takip ettiklerine değinen Demirkol, “Önemli projelerin taşımalarını gerçekleştiriyoruz. Şu an Libya’da mevcut işlerimizin yanında iki adet gökdelen ile 120 kilometrelik bir boru hattı projesinin taşıma işlerini aldık. 2011 yılı içinde bu projelerdeki taşımalar artan hızda ivme kazanacak” dedi.

Önümüzdeki dönemde yurtdışı ofis sayısını artırma yönünde hedeflerinin bulunduğunu aktaran Demirkol, bu konuda Uzakdoğu’nun ilgilendikleri bir pazar olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 2009 yılı hedeflerini tutturduklarını dile getiren Demirkol, yılı iyi bir şekilde geride bıraktıklarını ifade etti. Bu dönemde proje taşımalarının artan hızla devam ettiğini vurgulayan Demirkol, 2008 yılına oranla artan bir iş hacmine ulaştıklarını söyledi. 2010’u 2009’a göre ticari anlamda hareketliliğin arttığı bir yıl olarak değerlendiren Demirkol, “Bu hareketlilik taşımacılık ve lojistik sektöründe inanılmaz derecede yoğun bir rekabeti de beraberinde getirdi. Yoğun rekabet ortamında ayakta kalabilmek için hem yurtiçinde, hem de yurtdışında satışları artırıp maliyetleri düşürmek gerekiyor. Bu pencereden baktığımızda ilk altı aydaki ciro hedeflerimizi tutturduğumuzu söylemek istiyorum. Ancak rekabetin artması ve sektördeki oyuncu sayısının da çoğalması üzerine çok kârlı satışların olmadığını söylememiz yanlış olmaz” diye konuştu.

Bu noktada sürekli farklılık yaratmaya çalışmak gerektiğine değinen Demirkol, bu doğrultuda yurtdışında ofisler açarak ilgili ülkelerdeki satış faaliyetlerini artırmayı ve kendi operasyonlarını yönetmeyi planladıklarını vurguladı. 2010 yılı içinde Libya-Trablus ofisinin açıldığını hatırlatan Demirkol, “Yakın bir zamanda da Irak-Erbil’de temsilciliğimizi açmayı planlıyoruz. Bu sayede Irak içindeki mevcut projelerimizi yerinde yöneteceğiz ve yeni projeler araştıracağız” bilgisini verdi.

Türkiye’nin mevcut durumunu içsel ve dışsal faktörler olarak iki türlü ele almak gerektiğini belirten Umut Hasan Demirkol, her iki faktörde de inşaat ve enerji yatırımlarının proje taşımacılığı için büyük fırsatlar doğurduğunu kaydetti. Son yıllarda ihtiyacın fazla olmasından dolayı Türkiye’de enerji yatırımlarında ciddi artışların yaşandığını aktaran Demirkol, 5.5 milyar dolara ulaşan yatırımların büyük çoğunluğunun hidroelektrik santralleri ile rüzgar enerjisi yatırımlarından oluştuğunu söyledi. Tüm bu yatırımları hayata geçirecek ürünlerin ithal edilmesinden dolayı proje taşımacılığı yapan firmalara ciddi fırsatlar doğduğunu dile getiren Demirkol, “Balnak olarak da bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Halihazırda dört adet HES projesinin taşımalarını gerçekleştiriyoruz. Rüzgar tribünlerinin her türlü parçasını ve yedek aksamlarını adres teslim olarak taşıyoruz” dedi.

DÜNYA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Doğum yeri Aksaray olan Yeni Actros L Türkiye yollarına çıkıyor
Ekay&Aytaş, ağır yükleri Tırsan Low-Bed’ler ile taşıyacak
Metalog, verimlilik için Tırsan'ı seçti
Volvo'nun elektrikli kamyonu 115 ton yükü çekebiliyor
Mercedes-Benz, eActros 600 elektrikli kamyonun teslimatlarına başladı