"Bankacılara havalimanı işini biz öğrettik"

TAV Havalimanları CEOsu Sani Şener, "Dünyada bankacılara havalimanı işini biz öğrettik. Çünkü dünyadaki ilk özelleştirmelerden birini Türkiye yaptı"...

TAV Havalimanları CEOsu Sani Şener, "Dünyada bankacılara havalimanı işini biz öğrettik. Çünkü dünyadaki ilk özelleştirmelerden birini Türkiye yaptı" dedi

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sani Şener, dünyada bankacılara havalimanı işini kendilerinin öğrettiklerini belirterek, "Çünkü dünyadaki ilk özelleştirmelerden birini Türkiye yaptı" dedi.

Şener, Yenibirlider Derneği tarafından düzenlenen "1. Liderler Konferansı: Gelişen Küresel Ekonomi ve Liderlik"te yaptığı konuşmada, liderlerin şansa çok inanmaları gerektiğini, kendisine şanslı diyenlerin odaklanan insanlar olduğunu kaydetti. "Başarı detaylarda saklıdır" sözünü anımsatan Şener, detaya çok hızlı girilip çıkıldığı zaman başarının yakalanacağını, detaya girip orada takınıldığı zaman ise başarısız olunduğunu ifade etti. Karar verebilmek için şirketteki en iyi detayın bilinmesi gerektiğini anlatan Şener, diplomanın geçerlilik süresinin 4 yılda bittiğini, her yıl yeni bir şeyler öğrenmek gerektiğini dile getirdi.

Dünyanın en büyük bankalarına gittiklerinde kendilerine gelirlerinin nereden olduğunun sorulduğunu belirten Şener, kendilerinin detaylı bir şekilde gelirlerinin nereden geldiğini anlattığını aktararak, "Bütün mesele köşe başını tutabilen bir şirket olabilmek" şeklinde konuştu.

İş hayatı boyunca hep öğrendiğini, 53 yaşında Massachusetts Institute of Technology'e (MIT) kompleks sistemlerde ders almaya gittiğinin altını çizen Şener, konuşmasını şöyle devam etti: "Ömür boyu lider olmak istiyorsanız, ömür boyu öğrenmeniz devam edecek. Gittim MIT'e, bir baktım yanımda Google CEO'su, Microsoft'un temsilcisi, öbür taraftan Pentagon'dan 2 amiral… Hoca anlatıyor, ders çalıştım gece 02.00'lere kadar. Okuyacağız, çalışacağız. İşte bankalara anlattık da anlattık. Sonunda aldık o parayı."

"Projen iyi ise parayı bulursun" diyen Şener, bir kimse kimsenin görmediğini görüp ticarileştirirse çok başarılı olacağını sözlerine ekledi.

"BİR POZİSYONA ATANARAK GELEBİLİRSİNİZ

AMA O LİDER OLDUNUZ DEMEK DEĞİLDİR"

BriSA Genel Müdürü Hakan Bayman ise iş hayatında yaşadığı tecrübeleri paylaştı. Araba kullanırken yan tarafından giden kamyonların lastiklerine baktığını bildiren Bayman, eğer lastikler kendi ürünleri değilse kamyonun plakası ve filosunu alarak çalışma arkadaşlarına, "Bak burada 12 tane lastik var ve bizden değil. Birisinin gidip buraya hizmet sağlaması gerekir" dediğini kaydetti.

Bugün lastik satılan her yerde olmak istediklerini anlatan Bayman, oto yıkama işine de gireceklerini dile getirdi. 25 ülkede Lassa markasıyla kendi satış kanalları ile her sene 1,5 milyon aileye dokundukları bilgisini veren Bayman, neyi değil, nasıl satıldığına odaklanılması gerektiğinden bahsetti. Lider doğulmadığını, sonradan lider olunduğunun altını çizen Bayman, "Bir pozisyona atanarak gelebilirsiniz ama o lider oldunuz demek değil" şeklinde konuştu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha
Mercedes-Benz Türk, 10 yıldır endüstrinin geleceğine yatırım yapıyor